Ga naar hoofdinhoud

Coby van Baalen stijlprijs beoogt verbetering houding en zit van ponyruiters

Coby van Baalen en Ferro Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De organisatie van de Felix Accountants Dressuur Cup in Genemuiden stelt dit jaar voor het eerst voor alle niveaus een prijs in voor de stijl van rijden. De prijs is bedoeld voor de ruiter of amazone die de meest stijlvolle en vriendelijke inwerking heeft op zijn of haar pony.

Het idee ontstond na uitspraken van Coby van Baalen over onrustige handen, wiebelende hoofden en onjuiste beenhulpen. ‘Een goede houding en zit zijn belangrijk om je paard of pony goed te laten lopen’, aldus Coby van Baalen.  ‘Het totale lichaamsgebruik van de ruiter is van invloed op de harmonie. In Duitsland wordt op elke wedstrijd een stijlprijs uitgedeeld. Het zou goed zijn als dat in Nederland ook gebeurde.’

Vernoemd

De prijs in Genemuiden gaat de Coby van Baalen stijlprijs heten. ‘Ik voel mij enorm vereerd dat mijn naam aan zo’n prijs verbonden wordt’, zei Van Baalen.

De Felix Accountants Dressuur Cup bestaat uit een ponydressuurwedstrijd in de klassen B tot en met Z2. De selectiewedstrijden zijn op 17 en 18 november in Genemuiden en op 24 en 25 november in Nunspeet. De finale vindt plaats op 16 december.

 

Lees verder

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

4 reacties op “Coby van Baalen stijlprijs beoogt verbetering houding en zit van ponyruiters

 • Maarten Dijkerman

  Leuk idee,maar ik ben bang dat het alleen gaat werken als er een geldprijs op staat die hoger is dan de normale eerste prijs anders gaan de ruiters die je wilt bereiken geen extra moeite doen.

 • Jos wouters

  Iedereen kan toch zien dat de kwaliteit van rijden achteruit holt.Zowel in dressuur als springen.Daar heb ik van Coby niet voor nodig om dit waar te nemen.Het ligt ook niet aan de instructeurs.Ik denk als instructeur dat de fout al in het begin van rijden erin slijpt,zowel houding,als discipline ,correctheid.Veel ouders zie ik aan de kant staan schreeuwen,en hebben nooit gereden.

  En Maarten met een geldprijs schiet je niks op,het zou een eer moeten zijn voor een ruiter in wording om dit te kunnen winnen.Zolang de jeugd niks aanneemt en de telefoon is belangrijker dan je pony-paard wordt je geen goeie.

 • Bart Wiebing (jury lid)

  Een heel goed initiatief.
  Ja moet er wat op staan? Je doet het voor je zelf toch.
  Je zou er een grote wissel beker op kunnen zetten.
  Met een aan denkring hier aan.
  Er wordt al jaren lang veel te weinig aan dacht aan besteed.
  Gewoon veel meer stimuleren.

 • Roos Dyson - Gepaard met een lach

  Heel mooi initiatief !
  Ik hoop alleen wel dat bij de beoordeling gekeken wordt naar functionaliteit en niet naar de beste ‘Barbie-look’, want wat men mooi vindt (strak rechtop of zelfs achterover met de schouders naar achteren geforceerd en dus op slot) is meestal niet de beste zit qua functionaliteit – en dus paardvriendelijkheid…
  Voor instructie gericht op het verbeteren van Houding, Balans en Inwerking kijk eens op gepaardmeteenlach.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook