Ga naar hoofdinhoud

Dinja van Liere: ‘Het maakte me niet wat de jury hier van vond’

Hermès (v. Easy Game) met Dinja van Liere Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Als 12e (en laatste direct gekwalificeerde) kwam Dinja van Liere uit de kwalificatie met de KWPN-hengst Hermès (Easy Game x Flemmingh) van Joop van Uytert. Als eerste starter kreeg ze van de jury meteen (terecht) een dik gemiddelde van 8,78 en tot de laatste vijf starters ging daar niemand overheen. "Ik was zo blij na mijn proef dat de punten me eigenlijk helemaal niet uitmaakten. Hermès liep hier de proef van zijn leven." 

Na die 8,78 werden het veertien paarden lang balken kijken voor Van Liere: “Dat was zenuwslopend.” Toen het aan het einde een medaille bleek te zijn voor de door familie Gijsbers uit Loosbroek gefokte hengst, was Van Liere door het dolle heen. “Ik rijd dit paard al vanaf zijn derde en heb een enorm geloof in hem. Dit wordt een echt Grand Prix paard en ik hoop met mij.” Die aanleg was in de ereronde ook te zien: de passage zit er in ieder geval al op.

Joop ook blij

Ook eigenaar Joop van Uytert is enorm blij met zijn hengst, die ondanks een prachtig afstammelingenrapport, nooit echt helemaal in de belangstelling van de fokkers is gekomen. Dat gaat nu wellicht veranderen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook