Drie tevreden teams kijken terug op topkampioenschap - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Drie tevreden teams kijken terug op topkampioenschap

De persconferentie na afloop van het Europees landenkampioenschap dressuur was zeer geanimeerd. Waarom ook niet? De Britten hadden een nieuw wereldrecord, de Nederlanders hadden de Duitsers het vuur meer aan de schenen gelegd dan verwacht en Duitsland rekende na de topritten van Edward Gal en Adelinde Cornelissen niet meer op goud.

Edward Gal kreeg de lachers op zijn hand toen hem gevraagd werd om terug te blikken op zijn proef. “De héle proef?”, schertste Edward, om vervolgens te benadrukken dat de juryleden in Herning nog niet het einde van Undercovers mogelijkheden hadden gezien. “Elke wedstrijd wordt hij beter. Volgend jaar wordt helemaal fantastisch.”

Ook om Carl Hester kunnen de journalisten wel lachen. “Oké, we hebben geen goud. Maar dit is ook een mooie medaille, ik had nog geen brons.” Hester wil vooral kwijt dat de Britten opnieuw het podium haalden, maar ditmaal met twee nieuwe leden in het team. De ruiter vergeet daarbij te vertellen dat één van die twee nieuwe leden Gareth Hughes was. Met DV Stenkjers Nadonna eindigde Hughes als laatste met 60,866%. Op zich was dat ook al een wereldrecord, dat één team zowel de hoogste als de laagste score van het kampioenschap in huis had, met een onderling verschil van 25 procent!

Het slachtoffer in kwestie zei dat het EK in Herning voor hem gemengde gevoelens had opgeleverd. “Op weg naar het EK deed mijn merrie het prima”, aldus Gareth Hughes. “Maar hier reed ik m’n slechtste Grand Prix ooit. Ze was één en al stress. Maar weet je… ik heb een medaille!”

De nieuwe wereldrecordhoudster Charlotte Dujardin vertelde dat Valegro lange tijd niet topfit was. “Hickstead was dus pas onze tweede wedstrijd van het jaar. Dat ging niet al te best en toen heeft Carl me even fiks wakker geschud. We hadden nog wel een EK te rijden, daar kwam het op neer. Tot aan vandaag moest ik denken aan wat hij zei.”

Dujardin vertelt dat ze vandaag moest denken aan precies een jaar geleden in Londen. “Ik voelde me weer een beetje terug op de Spelen. We gingen door de tunnel, we zagen de arena en toen heb ik alleen maar genoten van een heerlijke rit.”

Isabell Werth had een krachtig slotwoord. “Hier is vandaag geschiedenis geschreven. Onze jongere collega’s geloofden er niet meer in. Maar wat Helen vandaag heeft laten zien is ongelooflijk. Duitsland is weer terug, dankzij onze vechtlust.”

Klik hier voor de individuele uitslag.
Klik hier voor het teamresultaat.

Bekijk hier de proef van Adelinde Cornelissen en Parzival.
Bekijk hier de proef van Edward Gal en Undercover.

Klik hier voor de fotoserie van Arnd Bronkhorst.
Lees hier alles over het EK.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook