Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal en Zonik in de buurt van Werth, maar niet erover

Isabell Werth met Emilio Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het scheelde niet veel, maar voorlopig heeft alleen Cathrine Dufour Isabell Werth kunnen onttronen in de Wereldbekercyclus van dit jaar. In de Wereldbeker Grand Prix op Indoor Brabant – waar de buitenlandse deelname deze editie overigens te wensen over liet – moest Edward Gal met Glock's Zonik met 77,696% genoegen nemen met de tweede plaats achter Werth, die deze keer Emilio uit de stal had gehaald. De score voor de steady proef: 78,413%. 

De steady Grand Prix van de niet al te moderne Emilio won het in Den Bosch van de meer expressieve proef van Zonik. Bij bijna alle juryleden, alleen Adriaan Hamoen (jury bij H) vond de proef van Zonik en Gal (78,152%) beter dan die van Isabell Werth (74,783%).

Finaleticket in zicht

De Blue Hors Zack-zoon die onder Gal nu zijn derde Wereldbekerwedstrijd loopt en in het huidige klassement op 16e plaats staat (nog onder Madeleine Witte-Vrees en Cennin en net boven Patrick van der Meer en Zippo) ging met een mooie open aanleuning door de Grand Prix en blonk uit in het drafgedeelte. In de galopreprise slopen een paar foutjes. Als Gal morgen de uitslag van de Grand Prix evenaart dan lijkt een ticket voor de finale in zicht.

Witte-Vrees net onder Von Bredow-Werndl

Madeleine Witte Vrees, in het huidige wereldbekerklassement op de 8ste plaats, moest het doen met de ondankbare vierde plaats nadat laatste starter Jessica von Bredow-Werndl de KWPN-merrie Zaire-E (v. Son De Niro) naar 73,63% stuurde. Voor Cennin en Witte-Vrees, die een sterker optreden lieten zien dan op Jumping Amsterdam, was er 73,565%.

5 tot en met 8: Nederlanders met voorop Apache

De Wereldbekerwedstrijd op Indoor Brabant is dit jaar bijna een soort ‘elitesubtop’ met een beperkt aantal buitenlandse combinaties (waarvan er eigenlijk maar twee echt meedoen voor het podium). Op de plaatsen 5 tot en met 8 Nederlandse combinaties met voorop Emmelie Scholtens met Apache (v. UB40). De score: 72,783%.

Knap Wereldbekerdebuut

Daarachter Anne Meulendijks, die met MDH Avanti (v. United) nog maar net de overstap heeft gemaakt naar de senioren. Meulendijks maakte een knap Wereldbekerdebuut. De stoer gereden proef leverde 71,652% op, achter haar sloot de A-kadercombinatie Diederik van Silfhout met Four Seasons (v. Fürst Piccolo) aan (71,565%), voor Hans Peter Minderhoud met Zanardi (v. Rubels, 71,152%).

Twee weken achter elkaar

Patrick van der Meer en Zippo (v. Rousseau) moesten het doen met de 11e plaats (70,457%), Thriller (v. Gribaldi) met Katja Gevers kwam net niet boven de 70 (68,671%) en voor Zephyr (v. Jazz) – één van de weinige (Nederlandse) dressuurpaarden die twee weken achter elkaar op concours kan, afgelopen weekend werd hij tweede op het Indoorkampioenschap – was er met Adelinde Cornelissen 67,87%.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook