Ga naar hoofdinhoud

Ingetogen afscheid van Jerich Parzival

Foto: Rick Helmink

Jerich Parzival nam vanmiddag waardig afscheid van de sport. Met een ingetogen ceremonie kwam de steunpilaar van het Nederlandse dressuurteam voor de laatste keer in de schijnwerpers te staan.

Adelinde Cornelissen leidde zelf, vanaf de rug van haar rode ridder, de bijna weemoedige plechtigheid. Ze haalde daarbij de mensen naar voren die een belangrijke rol hebben gespeeld in de carrière van Parzival.

Ria Beijer

Om te beginnen waren dat de grooms die Parzival in zijn lange loopbaan hebben verzorgd. Fokster Ria Beijer kwam aan het woord, evenals Adelinde’s moeder Gezina en KNHS-directeur topsport Maarten van der Heijden.

Grooms

Op de terugweg naar de uitgang namen tenslotte de grooms allemaal nog even afscheid van Parzival, het paard dat medeverantwoordelijk was voor een ongekende bloeiperiode van de Nederlandse dressuursport.

ClipMyHorse.tv maakte in samenwerking met Paardenkrant-Horses.nl een afscheidsvideo voor Parzival:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook