Ga naar hoofdinhoud

Laatste kwalificatiekans wb-finale lokt topruiters naar Den Bosch

Adelinde Cornelissen en Parzival
Indoor Brabant kan rekenen op een sterk deelnemersveld. Voor de dressuur- en de springruiters is Indoor Brabant aankomend weekend de laatste mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de wereldbekerfinale, eind april in het Zweedse Gotenburg.

Dressuur

Hoofdnummer van de dressuur is de strijd om de FEI Reem Acra World Cup voor dressuurruiters, die zaterdagmiddag 16 maart op het programma staat. Uit elf landen komen de dressuurruiters en veel aandacht zal uitgaan naar de winnaar van de finale die afgelopen jaar tijdens Indoor Brabant werd verreden, Adelinde Cornelissen. Zij rijdt met Jerich Parzival haar nieuwe Kür ‘Tribute To My Red Knight’. Cornelissen is als titelverdedigster zeker van deelname aan de finale en Edward Gal, die met Glock’s Undercover nu vijfde staat in de ranking, moet in staat worden geacht zich ook te plaatsen voor de finale.

Marlies van Baalen en Imke Schellekens-Bartels staan nu 1twaalfde en dertiende. In de finale mogen drie ruiters per land van start gaan en daarvan komen er negen uit West-Europa. Gelet op de achterstand van dertien punten die Van Baalen heeft op de nu op de negende plaats staande Duitse Isabell Werth lijkt dat een niet zo makkelijke opgave.

Springen

Op zondagmiddag 17 maart staat de laatste kwalificatiewedstrijd voor de wereldbeker, de Rolex FEI World Cup springen, op het programma en met name de Nederlandse springruiters zullen alles op alles moeten zetten om naar de finale te mogen. Van de West-Europese League mogen er achttien naar de finale. Marc Houtzager staat op de zestiende plaats met 41 punten. Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam en Maikel van der Vleuten nemen de plekken negentien, twintig en 21 in en zullen in de laatste wedstrijd van de cyclus hun punten moeten pakken.

Houtzager heeft laten weten met Sterrehof’s Opium, waarmee hij vorig jaar de Grote Prijs van ’s Hertogenbosch won, af te reizen, Schröder komt met de in vorm verkerende New Orleans en Van der Vleuten jr. neemt naast twee andere paarden ook VDL Groep Verdi mee naar de Brabanthallen. Zij krijgen sterke concurrentie, want uit Duitsland komen Ludger Beerbaum en Marco Kutscher, maar ook Marcus Ehning en Christian Ahlmann. Ierland vaardigt Denis Lynch en Jessica Kürten af, terwijl Scott Brash en Tina Fletcher de Britten vertegenwoordigen. Olympisch kampioen Steve Guerdat met zijn gouden paard van Londen Nino des Buissonnets en ook Pius Schwizer heeft te kennen gegeven op Indoor Brabant van start te gaan. Malin Bayard-Johnsson en Rolf-Göran Bengtsson kunnen ook alle twee nog punten gebruiken om zeker te zijn een startbewijs voor de finale in eigen land.

Naast de al genoemde Nederlandse ruiters komen Jur Vrieling met VDL Bubalu, Albert Zoer met Sam, Eric van der Vleuten met zijn nieuwe troef Wan Architect, Harrie Smolders, de gebroeders Piet en Joep Raijmakers, Rabo Talenten teamlid Jody van Gerwen en de winnaar van de Grote Prijs van Warschau afgelopen weekeinde, Suzanne Tepper, aan de start.

Bron: Horses / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.