Ga naar hoofdinhoud

Stephanie de Frel: ‘De focus ligt op het Grand Prix-werk’

Stephanie de Frel met VMF Gladiator - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Stephanie de Frel koos er heel bewust voor om op de Subtopwedstrijd in Maasdijk maar één proef te rijden met de Totilas-zoon VMF Gladiator. Ze won de proef die ze reed met 70,50% en bleef daarbij bijna zeven procent voor op de nummer twee, Daniëlle Kok met Dreamgirl P (v. Spielberg). Kok wist die score in de tweede proef te verbeteren naar 66,07% en eiste daar het oranje lint op.

Stephanie de Frel is duidelijk in haar nopjes over VMF Gladiator. “Ik ben heel blij, maar dat kan ook bijna niet anders”, lacht de amazone. “Het kan misschien nog veel beter, maar het was weer de eerste keer buiten. Gladiator is best snel afgeleid, maar hij was vandaag goed bij de les en simpel en fijn de proef door te sturen. Verder heeft hij geen minpunten en is het voornamelijk de afwerking die nog beter moet. Een voorbeeld daarvan zijn de wissels. Die springt hij nu mooi door, maar ze kunnen nog rechter.”

Opletten met hoeveelheid winstpunten

De amazone reed alleen de eerste proef. “Ik heb hem het winterseizoen in de selecties voor het Nederlands kampioenschap gereden en wil hem over twee weken weer in de selecties rijden, dus ik moet er een beetje op letten dat ik niet teveel winstpunten haal. Het zou best vervelend zijn als we er goed voorstaan, maar ik vervolgens niet meer kan starten.”

Focus op de Grand Prix

Naast de Subtopselecties voor het NK staan ook de selecties voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden op het programma. “Die zijn aanstaande donderdag al. In aanloop daar naartoe verander ik niets aan de training en blijf ik gewoon mijn eigen pad volgen. De focus met Gladiator ligt op het Grand Prix-werk en het rijden van het WK zou fantastisch zijn, maar dat is nu nog een ver van mijn bed-show. Dat zijn leuke dingen en goed voor de ervaring, maar het belangrijkste is hem klaarmaken voor het hoogste niveau.”

Prijzen voor Wiebelitz

Naast Daniëlle Kok, die goed was voor een tweede en eerste prijs, viel ook Maike Wiebelitz goed in de prijzen. Met de Wynton-zoon Empire eindigde zij op plaats drie in de eerste proef met 63,50%. In de tweede proef scoorde ze een fractie meer, 63,57%, en eindigde ze op de tweede positie.

Lees ook: Jeanine Nieuwenhuis: ‘Vooral de kunst om niet teveel te doen’

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook