Ga naar hoofdinhoud

Team Challenge: “Dit was precies het team dat we op voorhand hadden gewild”

Febe van Zwambagt met FS Las Vegas. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Team twee bestaande uit Zoë Kuintjes, Febe van Zwambagt en Jeanine Nieuwenhuis won zojuist overtuigend de Team Challenge kür in de RAI Amsterdam door alle drie ruim boven de 70% te rijden. "Dit was precies het team dat we op voorhand hadden gewild", lachten de drie winnende amazones na afloop. 

Drie teams bestaande uit een ponyamazone, een junior en een young rider legden het vanochtend tegen elkaar af in Amsterdam. Team 2 ging er met de winst vandoor met een totaalscore van 223,110% en was daarmee het enige team waarin alle drie de amazones ruim boven de 70% scoorden. Zoë Kuintjes met Elin’s Nonsisdador , Febe van Zwambagt met FS Las Vegas (v. Lord Loxley I) en Jeanine Nieuwenhuis met United-zoon TC Athene vormden het winnende team.

Jeanine Nieuwenhuis:”Athene vond het heel eng binnen. En hij is natuurlijk heel groot, maar toen we eenmaal de ring binnen waren liep hij heel fijn”. Dit resulteerde uiteindelijk in een score van 74,083 %.

Ponyamazone Zoë Kuintjes reed een nieuwe kür, waarschijnlijk met het oog op het EK komende zomer. “We hebben nu meer vrolijke muziek en moeilijkere lijnen”, vertelt ze.

Febe van Zwambagt: “Lassie voelt zich echt thuis in zo’n entourage als hier, hij vindt niks eng!” Van Zwambagt reed naar een individuele score van 75,985 %.

Team 1 bestaande uit Daphne van Peperstraten met Don Camillo du Bois, Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) en Marjan Hooge met Jazz-zoon Jive stelden zich als tweede op met een totaalscore van 219,666%. Met iets meer dan een procent verschil volgde team drie bestaande uit Guusje Heeswijk, Esmee Donkers en Lotte Meulendijks.

Klik hier voor de uitslag.
Lees hier alles over Jumping Amsterdam.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook