Ga naar hoofdinhoud

Uthopia wordt na een vakantie verkocht

Charlotte Dujardin met Valegro
Carl Hester maakte na afloop van de door Groot-Brittannië gewonnen landenwedstrijd dressuur duidelijk waaraan de zege van zijn team toch vooral te danken was. “Wij zijn de eigenaren van Valegro en Uthopia dankbaar dat zij de enorme risico’s hebben willen nemen om de paarden vast te houden voor deze Olympische Spelen."

Valegro en Uthopia gaan vrijdag gewoon mee naar huis, vertelde Hester. “Ze krijgen straks eerst een vakantie op de wei. Daarna gaan we beslissen wat er met Uthopia en Valegro gaat gebeuren. Iedereen weet dat het steeds de bedoeling is geweest dat Uthopia na Londen verkocht zal worden en dat gaat ook wel gebeuren, maar eerst gaan de paarden mee terug naar huis.”

Laura Bechtolsheimer vond het ‘een bizar idee’ dat ze nu een gouden olympische medaille om haar nek heeft hangen. “Toen Charlotte gereden had was dat voor mij een heel emotioneel moment. Het moet nog bezinken, maar we hebben dus écht een gouden medaille gewonnen! Dit hele evenement is geladen met emotie. Ik was er zelf bij om te zien hoe Federer in de finale van het tennissen van Andy Murray verloor. Maar hij verloor eigenlijk van 15.000 toeschouwers die Murray naar zijn overwinning droegen. Ik ben ongelooflijk trots dat ik hier onderdeel van uit mag maken.”

Charlotte Dujardin bedankte vooral haar trainer en werkgever Carl Hester. “Hij heeft me alles geleerd en deze fantastische paarden te rijden gegeven. Carl en ik zijn als een echtpaar, ik scheld op hem, hij op mij. Maar ik ben dol op ‘granddad’, bij hem heb ik een fantastische tijd.”

“Die nu ten einde komt!”, grapte Hester, quasi geïrriteerd over zijn bijnaam.

Bron: Horses.nl

 

4 reacties op “Uthopia wordt na een vakantie verkocht

 • silvia

  Misschien eens een goede Nederlandse mecenas die hier jong talent op weg wil helpen met een super (NL) paard?

 • A

  Ik weet wel iemand die Charlotte wel een paard te rijden wil geven, een Nederlands paard. Gaat ook vast zo ver nog wel komen. Zij is er helemaal van overtuigd dat het paard goed bij Charlotte past.

 • -

  2 supper combinaties weg.. Carl en Uthopia, en Patrick en Scandic/

  kan maar 1 ding zeggen, Jammer.

 • AC

  Please, please, please, laat zij minstens Valegro op stal houden. Charlotte en Valegro is echt iets te zien, het zal heel jammer zijn als deze tweetal uit elkaar wordt gebracht…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook