Verboort wil dat rechter Avinal dwangsommen oplegt - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Verboort wil dat rechter Avinal dwangsommen oplegt

Exclusief
Zygrande le Coupied
Als het aan dressuurruiter Theo Verboort ligt, krijgt Ceylan Avinal dwangsommen opgelegd als zij niet tijdig het dressuurpaard Zygrande le Coupied aan Verboort overdraagt. Hoewel de termijn van 14 dagen waarbinnen het paard moet worden overgedragen pas aanstaande vrijdag verstrijkt, stonden partijen in de Bredase rechtbank vandaag toch weer tegenover elkaar.

Dat was echter in afwezigheid van Ceylan Avinal, die net als Zygrande van de aardbodem verdwenen is. “Dat is ook de reden waarom wij dit kort geding hebben aangespannen”, aldus mr Danny Nomen, die Theo Verboort bijstaat. “Niet alleen het paard is verdwenen, dat geldt ook voor mevrouw Avinal. En zij heeft te kennen gegeven dat zij het paard niet zal afgeven. Daarom hebben wij de rechter gevraagd om de eis te verzwaren met dwangsommen.”

Van de aardbodem verdwenen

Volgens Nomen vond ook de rechter dat het geen verstandige actie van Ceylan Avinal was om te verdwijnen. “Als zowel de zaken waarop beslag is gelegd als de persoon in kwestie van de aardbodem verdwijnen, dan moeten wij wel tot actie overgaan”, aldus Nomen.

Voorbarig kort geding

Mr. Stephan Wensing, die de moeder van Ceylan Avinal bijstaat, meldt dat de rechter de vorderingen tegen de moeder heeft afgewezen. Zo zou de moeder met haar vrachtwagen moeten instaan voor de verplichtingen die Ceylan zou hebben. “Maar daar kan natuurlijk geen sprake van zijn. De moeder is helemaal geen partij in deze kwestie. Dit hele kort geding was trouwens voorbarig. Er ligt inderdaad beslag op Zygrande le Coupied, maar zolang het paard niet overgedragen is aan een ander is er niets aan de hand. Bovendien was de termijn van 14 dagen nog niet verstreken.”

Uitspraak binnen 14 dagen

De rechter zal binnen 14 dagen uitspraak doen inzake de eis tot het opleggen van dwangsommen aan de inmiddels verdwenen Ceylan Avinal.

Eerder publiceerde De Paardenkrant-Horses.nl:

Na Zygrande is nu ook Ceylan Avinal verdwenen
Ceylan Avinal: ‘Ik heb Zygrande gekocht’
Zygrande le Coupied verdwenen
Zygrande le Coupied blijft bij Theo Verboort

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook