Ga naar hoofdinhoud

Vingino in eigendom van Valentijn van Weering

Valentijn van Weering is de nieuwe eigenaar van het Grand Prix-paard Vingino. Het kort geding dat de subtop-ruiter had aangespannen tegen voormalig eigenaresse Margriet van Beelen zou vanmiddag plaatsvinden. Echter één uur voor aanvang van de zitting meldde advocaat van Van Weering, Mr Marieke Jansen, dat alle betrokken partijen tot een schikking waren gekomen.

Valentijn van Weering is op het moment van schrijven onderweg zijn nieuwe aankoop op te halen bij Stal Hexagon, waar Vingino de afgelopen maanden in training heeft gestaan. “Straks zal Vingino nogmaals klinisch gekeurd worden en zal er een bloedmonster worden genomen, zodat ik zeker weet dat het paard in dezelfde conditie is als een maand geleden toen ik hem gereden heb”, vertelt Van Weering.

Vanmorgen hebben alle betrokken partijen (naast Van Weering zijn dat voormalig eigenaresse Margriet van Beelen en Grand Prix-ruiter Tommie Visser, die de ruin tot en met zijn huidige niveau heeft opgeleid) het koopcontract ondertekend. “Sinds vrijdag zijn onze advocaten permanent met elkaar in contact geweest om tot een compromis te komen”, meldt Van Weering, “Er zijn zo’n 150 mails over en weer gestuurd. Het is altijd beter – ook financieel – om een rechtszaak te voorkomen.”

Uiteindelijk zijn Van Weering en Van Beelen het eens geworden over de verkoopprijs en gingen ook Van Beelen en Visser onderling akkoord voor het deel van de verkoopprijs dat voor Visser bestemd zou zijn. “Tja, ze was blijkbaar toch wat minder zeker van haar zaak dan dat ze heel de tijd beweerd heeft”, reageert Tommie Visser, die verder niet op de details van de schikking in wil gaan. “Laat ik het zo zeggen, dat ik er geen euro aan overhoud. De rekening van mijn advocaat en mijn deel voor Vingino kun je tegen elkaar wegstrepen.”

Visser geeft aan de zaak Vingino nu af te willen sluiten. “Deze kwestie heeft nu een jaar en tien dagen geduurd. Het is nu zoals het is en ik wil het nu laten rusten.” Valentijn van Weering daarentegen kijkt er naar uit om met zijn nieuwe troef aan de slag gaan: “Ik vind het zo’n bijzonder paard. Ik hoop echt met hem de stap naar de Grand Prix te kunnen maken!”

Margriet van Beelen en haar advocaat Annette Mak waren vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook