Ga naar hoofdinhoud

Wereldrecord Dujardin, Eward Gal tweede in Londen

Gisteravond vond in Londen de spectaculaire ontknoping plaats van de World Cup kwalificatie dressuur tijdens de Olympia Horse Show. In een adembenemende kür reed Olympisch en Europees kampioene Charlotte Dujarin voor eigen publiek op haar Negro-zoon Valegro een nieuw wereldrecord: 93.975%. Ruim een procent meer dan Edward Gal's oude record die hij op de zelfde plek reed met Totilas precies vier jaar geleden. Nu werd Edward Gal tweede op Glock's Undercover met een persoonlijk record van 87.425%. Danielle Heijkoop werd verdiend derde.

Charlotte Dujardin en Valegro dansten daadwerkelijk op de klanken van de patriottische muziek van Land of Hope and Glory naar het nieuwe wereldrecord met maar liefst in totaal 33 keer het cijfer 10. Alles klopte, Valegro liet zijn fantastische piaffe’s en passage zien en heel mooie versterkingen met veel lossigheid en kracht. Van het Franse jurylid Judet kreeg de combinatie de hoogste score: 94.25% voor het technische gedeelte en maar liefst 99% voor het artistieke.

Edward Gal reed met Glock’s Undercover (v. Ferro) een zeer sterke kür, met een prachtige piaffe-passage tour en uiterst kleine pirouettes. Hun nieuwe persoonlijke record was niet meer dan verdiend. En dat gold ook voor Danielle Heijkoop die met de Gribaldi-zoon Kingsley Siro ook internationaal een persoonlijk record reed met 80.625% en werd hiermee zeker niet onder gewaardeerd.

Na de teleurstellende Grand Prix van maandag, revancheerde Hans Peter Minderhoud zich in de kür. Glock’s Romanov was veel beter bij de les, mooie appuyementen en een goede piaffe-passage tour. Met 77.675% werd het paar vijfde, nipt achter Michael Eilberg en Half Moon Delphi (78.700%).

Klik hier voor reacties van Nederlandse ruiters.
Klik hier voor de reactie van Charlotte Dujardin.

Klik hier voor de video van de Kür van Charlotte Dujardin.

Klik hier voor de uitslag en protocollen.

Bron Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook