Ga naar hoofdinhoud

Kunnen we jonge paarden-wedstrijden afschaffen? Bekijk hier een video van Gio als jonkie

Charlotte Dujardin met Gio. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gio (v. Apache) stal vandaag de show onder Charlotte Dujardin. De tienjarige Apache-ruin liep vandaag naar 80,963% in de Grand Prix (vierde plaats) en Dujardin liet daarmee weten dat de Duitse (Von Bredow-Werndl en Werth) en Deense (Dufour) dames rekening met haar moeten houden op woensdag in de individuele finale. Dujardin wil (en heeft ook kans op) een medaille, net zoals in Londen en Rio de Janeiro.

Even terug naar Gio. Bekijk hier twee filmpjes van hem als jong paard. Als we dit zien kunnen we ‘jonge paarden kampioenschappen’ ook weer afschaffen (of anders jureren).

Bron: Horses.nl

6 reacties op “Kunnen we jonge paarden-wedstrijden afschaffen? Bekijk hier een video van Gio als jonkie

 • Zeer interessant om dit te bekijken. Zou leuk zijn om het ook keer andersom te plaatsen, een finale WK jongepaarden paard en hoe het er nu mee gaat. beiden geven blijkbaar lang niet altijd garantie.

 • Annet

  Zou eerlijker zijn tegenover paard……als het fijn en ontspannen loop is voor wedstrijd tegenover oudere niet reeel…..
  Om aan de wedstrijden mee te doen verwacht de jury dat ze allemaal het zelfde presteren…
  Ongeacht leeftijd en eerder niveau wat oudere paarden al hebben gereden…..
  On eerlijke strijd te hoge verwachting van paard….

 • Sjak Arts

  Als een goede opleiding een gewoon paard naar de wereldtop kan brengen zou je denken dat dat met een getalenteerd zeker moet lukken. Mits je natuurlijk geen grote blessures etc. tegen komt.
  En aan talentvolle paarden is in ons land geen gebrek toch?
  Zie hier het probleem.
  Hoeveel paarden ziet u op onze sub-top wedstrijden fijn over de rug in evenwicht, onafhankelijk van de hand, op eigen benen lopen???(401FEI)
  Zijn er te weinig instructeurs die dit kennen en kunnen?
  Wordt door de jury stress en hectiek te vaak gezien als expressie en dus foutief hoog gewaardeerd? Hoe groot is dan de noodzaak om goed af te richten als incorrect afgerichte hoog scoren?
  “Hoezo niet goed? Ik heb een oranje strik!”
  Wordt bij de aspirant juryleden wel genoeg de nadruk gelegd op de essentie van het rijden (401FEI) ?
  Wordt bij veel juryleden gaandeweg hun eigen mening ook niet te dominant?

 • MJ Kochx

  De twee filmpjes laten precies zien wat je van een jonkie verwacht … laat ie zich bewerken, hoe is zijn temperament, en laat je het jonkie in zijn waarde (want nog niet zo lang in het werk). op alles is hier een positief antwoord te geven, en zo zouden jonge paarden ook beoordeeld moeten worden in de jonge paarden proeven.

 • Peter

  Pluimpje op voor die engelsen, op en top horsemanship, kunnen we in nl nog een hoop van leren …

 • SF

  Gio zou in onze Pavo cup niet eens door de voorselecties zijn gekomen, te klein en te gewoon. Toch is er wel iets wat al opvalt hier en dat viel me bij Dalera als jong paard ook op. Hij is enorm ‘rittig’. Loopt heel fijn naar de hand toe, mooi stil en in balans. Laat zich heel fijn rijden en het achterbeen is er elke pas bij. Kan verder heel goed stappen en er is een mooie tact aanwezig in alle gangen.
  Maar menig prof had hem laten staan. Te weinig spektakel en teveel ponyuitstraling. Complimenten en respect voor Charlotte voor het super opleiden. Als Total er zo aan zou staan dan kan de rest naar huis. Het paardentalent hebben we wel in Nederland maar qua scholen kunnen we (vooral op de lichtheid en harmonie) inmiddels nog veel leren van onze buurlanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook