Ga naar hoofdinhoud

400.000 euro voor Trakehner hengst Herakles

Herakles (v. Gribaldi) - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker

De Trakehner reservekampioen Herakles (Gribaldi x Michelangelo) werd gisteren voor 400.000 euro geveild op de derde editie van de Glantz und Gloria Auktion in Delingsdorf. De veiling, georganiseerd acht Holsteiner (spring)heren. Gastheer Enno Glantz (Erdbeerhof Glantz), Wulf Hinrich Hamann, Sören von Rönne, Dieter Mehrens, Reimer Hennings, Tjeert Rijkens en Tjark en Marten Witt, lieten vorig jaar al zien dat ze ook weten hoe ze dressuurpaarden moeten selecteren en dit jaar waren opnieuw de dressuurpaarden de toppers. 

Gemiddeld werd er 71.928,57 euro betaald voor de veertien rijpaarden in de veiling en de negentien veulens brachten gemiddeld 14.078,95 euro op. Twee gemiddeld waar de Holsteiner heren achter de veiling trots op kunnen zijn én een flinke verbetering van het resultaat in vergelijking met de rijpaarden van vorig jaar. Toen werd er gemiddeld 32.631,58 euro voor de rijpaarden betaald. De veulens brachten toen gemiddeld iets meer op:  16.274,19 euro voor 31 veulens.

Casall-zoon over een ton

Nog een paar ging over een ton en nu wel een springpaard: Casaltinero (Casall x Chambertin) bracht 107.000 euro op en blijft voor dat bedrag in Duitsland.

37.000 euro voor Diamond Hit

Bij de veulens was de hoogste prijs ook voor een dressuurpaard. Een Diamond Hit x San Amour-hengstveulen bracht 37.000 euro in het laatje. Duurste springgefokte veulen was met 19.000 euro een Cornet Obolensky x Quidam de Revel.

Alle resultaten

Herakles:

Casaltinero:

Diamond Hit x San Amour veulen;

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook