Ga naar hoofdinhoud

Kitt SB-zoon Porsche en Ladignac-zoon Paragon naar AES-kampioenstitels

Pinot Gricio (Vivaldi x Rubels) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Op de AES-keuring in Schijndel werden afgelopen vrijdag zestien springhengsten goedgekeurd (licensed) en drie oudere springhengsten opgewaardeerd naar de status approved. Bij de dressuurhengsten werden twee 2,5-jarigen goedgekeurd en een zesjarige opgewaardeerd. De kampioenstitels waren voor twee hengsten die bij het KWPN bleven staan: Porsche SIH (Kitt SB x Vagebond de la Pomme) van Stal Brouwer en Joeri Stevens bij de springhengsten en Paragon (Ladignac x Ampère) van J.M. en A. Peters-Van Erp.

Porsche SIH werd omschreven als een het meest complete springpaard met hengstenopdruk, een goede galop en een goede manier van springen. Als beste springpaard kwam de driejarige Telstar JM (v. Ermitage Kalone) van Kees van den Oetelaar naar voren.

Bij de dressuurhengsten was de kampioenstitel dus voor Paragon, de reservetitel ging hier naar Pinot Gricio (Vivaldi x Rubels, volle broer Charlotte Dujardins Florentina) van Stal Brouwer en A. Rijpma. De schimmelhengst werd ook voorgesteld bij het KWPN, maar bleef staan op de eerste dag van de eerste bezichtiging.

Vier hengsten approved

Vier hengsten werden opgewaardeerd naar de status ‘approved’ na een zadelpresentatie. Dat geldt voor de springhengsten Munro (Tangelo van de Zuuthoeve x Arko III), Little Wonder Z (Luigi d’ecolis x Radco d’Houtveld) en Stargazing BS (Ibrahim BS x Glasgow-W van ’t Merelsnest) en de dressuurhengst Nikkei Royal (Trafalgar x Royal Dance).

Klik hier voor de complete lijst met deelnemers (uitslag volgt ook op deze pagina)

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.