Ga naar hoofdinhoud

BWP-hengst Karacondo gestorven

De donkerbruine bij het BWP goedgekeurde hengst Karacondo (Lys de Darmen x Drost) is op 26-jarige leeftijd gestorven. De hengst vertoefde al sinds 1992 op de Zwitserse nationale stoeterij van Avenches en diende vanaf daar de Zwitserse fokkerij.

Karacondo had in Zwitserland veel aanzien. Zijn belangrijkste nakomeling is zonder meer Gazelle de la Brasserie, die met Karin Donckers een wereldpalmares kan voorleggen.

De meeste van de nakomelingen van Karacondo kwamen in de springsport uit. Zelf sprong hij op internationaal niveau. Bij het Zwitsers stamboek heeft hij twee goedgekeurde zonen: Karondo von Schloesslihof (mv. Corleone) en Kenzo du Cerisier (mv. Wandango – Legaat). Laatstgenoemde kwam op 1,40 m-niveau uit in de springsport. Karacondo is via de moederlijn nauw verwant aan Hebab van de Castershoeve (v. Kebah xx), die bij het sBs is goedgekeurd.

 

 

Bron: Horses / BWP

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook