Ga naar hoofdinhoud

HK BWP: 41 springhengsten en 5 dressuurhengsten naar derde fase

BWP Hengstenkeuring

De tweede fase van de BWP Hengstenkeuring in Lier zit er op. 41 springhengsten en vijf dressuurhengsten mogen naar de derde fase. De lijst met doorverwezen hengsten is hier te vinden.

De hengstenkeuringscommissievoorzitter Stefaan De Smet is tevreden met de collectie. “Het springen in vrijheid is goed verlopen en het pistepersoneel heeft fantastisch gewerkt. De meeste paarden waren rustig in de kooi.We hebben een lot goede springpaarden gezien uit sterke bloedlijnen”, zei De Smet gisteren na de eerste presentatie bij het vrijspringen.

Een Nederlandse inzending

73 springhengsten mochten door naar de derde dag, waarvan er uiteindelijk 41 werden geselecteerd voor de derde fase. Daarvan 33 BWP-gefokte hengsten en 8 niet-BWP gefokte hengsten. Onder de 41 hengsten één Nederlandse inzening: Suus Kuyten kreeg Sultan de Muze (Hunters’ Scendro x Vigo d’Arsouilles doorverwezen.

Ermitage Kalone

De populaire hengst Ermitage Kalone (Catoki x Kannan) is met drie doorverwezen zonen topleverancier. Bamako de Muze, Ducati van Schuttershof, Hunters’ Scendro, Matisse de Mariposa en Nixon van ’t Meulenhof kregen elk twee zonen doorverwezen.

Vijf dressuurhengsten

Vijf dressuurhengsten kregen een ticket voor de derde fase in Lier, daaronder één Nederlandse inzending: Negotiator (Hometown x Krack C) van Martien en Frans Burgers.

Uitgestelde tweede fase voor vier Nederlandse hengsten

Vier dressuurhengsten, die ook bij het KWPN in de running zijn en daarom gisteren op het KWPN-centrum moesten verschijnen, hebben bij het BWP uitstel gekregen. “Door corona moesten zowel wij als KWPN onze hengstenkeuring hervormen. Deze vier hengsten werden vandaag op KWPN verwacht. We hebben met hen de afspraak dat zij naar de Derde Fase mogen komen en daar het onderdeel van de Tweede fase nog moeten afleggen, dus ook deze hengsten zitten nog bij de kandidaten”, zei dressuurcommissievoorzitter Jef Govaerts daarover.

Het gaat hierbij om drie hengsten van Stal van de Sande (twee For Ferrero’s en de Jarville) en een van Mark den Teuling en Stal Brouwer (Painted Black x Contender). Deze vier hengsten verschenen vandaag bij het KWPN in de baan bij het longeren.

Klik hier voor alle naar de derde fase doorverwezen hengsten

Programma

Maandag 11 januari:

  • 11u00: Exterieurkeuring op de zachte bodem

Dinsdag 12 januari:

  • 09u00: Vrij bewegen van de kandidaat dekhengsten in de optie dressuur
  • 10u15: Vrijspringen van de kandidaat dekhengsten in de optie springen
  • Bekendmaking selectie

Woensdag 13 januari:

  • 08u00: Exterieurkeuring op de harde bodem
  • Aansluitend: Vrijspringen van de kandidaat dekhengsten in de optie springen
  • Aansluitend: Longeren van de dressuurhengsten
  • Bekendmaking
  • 20u00: BWP Top Stallion Auction

Handige links

Collectie
Collectie op HorseTelex
Stokmaten
Livestream

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.