Ga naar hoofdinhoud

Directe Ramiro-dochter 3e in vrijspringkampioenschap

Update
De door Marianne Duysens-Mulder uit Voerendaal gefokte Risi-Bisi PJ is een van de laatste nakomelingen van Ramiro Z. De driejarige merrie werd gisteren derde in het Hannoveraanse vrijspringkampioenschap in Verden. Met drie keer een 9 (vermogen/techniek/totaalindruk) kwam ze uit op 27 punten. 

Duysens-Mulder fokte verschillende internationale sportpaarden, zoals onder andere Zo Special (Lupicor x Ramiro Z) van Pim Mulder. De Limburgse fokster gebruikte Ramiro Z vaak in haar fokkerij en Risi-Bisi PJ is een van de laatste nakomelingen van de top Grand Prix-hengst.

Twee directe Ramiro-merries bij familie Jacobs

Duysens-Mulder is overigens geen eigenaar meer van de merrie, dat is de familie Jacobs. Die nog een tweede jonge Ramiro-dochter in de fokkerij heeft: de vierjarige Revival PJ (Ramiro Z x Stakkato). “Wij vinden het interessant om het bloed van Ramiro in de fokkerij te bewaren”, vertelt dr. Bonny-Jasmin Jacobs, een groot fan van het Ramiro-bloed.

De vierjarige Revival PJ heeft een veulen aan de voet van Berlin en is dit jaar gedekt met Plot Blue. “We proberen iets in de fokkerij te doen dat niet iedereen doet. Beide merries zullen eerst en paar veulens brengen en daarna gaan we er mee de sport in.”

Winnaar van Stakkato

Het vrijspringkampioenschap voor driejarigen werd gisteren gewonnen door Sprinter (Stakkato x Landadel), die onder andere een 10 kreeg voor het vermogen. Totaal kreeg hij 28,5 punten. Tweede werd Clarassina (v. Cachassini) met 27,3 punten.

Klik hier voor de volledige uitslag


Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook