Ga naar hoofdinhoud

Duitsland dominant in eindstand WBFSH-ranking

Kristina Broring-Sprehe met Desperados. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) heeft de ranking van paarden en stamboeken over 2016 bekend gemaakt. In de stamboek-ranking dressuur staat het Hannoveraner Verband aan kop, gevolgd door het KWPN. Bij het springen verdiende Holstein de meeste punten en is het KWPN gedaald naar de vierde plaats. 

In de stamboek-ranking verdienden Desperados FRH (v. De Niro), Showtime FRH (v. Sandro Hit) en Don Auriello (v. Don Davodoff) de meeste punten voor het Hannoveraner Verband. Het KWPN dank haar tweede plek aan de prestaties van Verdades (v. Florett As), Nip Tuck (v. Don Ruto) en Arlando N.O.P. (v. Paddox). Het Oldenburger Verband staat derde waarbij Weihegold (v. Schufro) koploper is gevolgd door Atterrupgaards Orthilia (v. Gribaldi) en Delaunay (Dr. Doolittle).

In de ranking van dressuurpaarden staat Desperados FRH aan kop, Weihegold op de twee en Showtime FRH op de derde plaats.

Springen

In de stamboek-ranking van springpaarden staat Holstein aan kop. Drie van de zes meetellende paarden zijn nazaten van Cassal. Zijn zoon Chesall Zimequest bezorgde het stamboek de meeste punten. Zangersheide neemt de tweede plaats in de ranking in, het BWP de derde.

Vorig jaar stond het KWPN op de tweede plaats. Dit jaar staat het stamboek op de vierde plaats, waarbij Bintang II (v. Tangelo van de Zuuthoeve), Taloubet Z (v. Galoubet) en Voyeur (v. Tolano van ’t Riethof) voor de meeste punten zorgden.

In de ranking van springpaarden staat Chesall Zimequest bovenaan, gevolgd door Fine Lady (v. Forsyth) en Gazelle (v. Kashmir van ’t Schuttershof).

Eventing

Het Irish Sport Horse Studbook (ISH) voert de lijst van stamboeken aan, gevolgd door het Hannoveraner Verband. Het KWPN staat in deze ranking op de zesde plaats.

De paarden-ranking wordt aangevoerd door Balmoral Sensation (v. Senator VDL). Mighty Nice (v. Ohio) staat tweede en La Biosthetique – Sam FBW (v. Stan de Man) maakt de top drie compleet.

Klik hier voor de rankings.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/WBFSH

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook