Ga naar hoofdinhoud

Ampère-dochter Edorijke dressuurtopper

Stamboekkeuring
In Wamel vond zaterdag 2 juni de KWPN stamboekkeuring plaats met Edorijke (Ampère x Krack C) als absolute topper in de dressuurrichting. Met 85 punten voor exterieur en maar liefst 90 voor beweging, behaalde ze de hoogste score op de keuringen van dit seizoen tot nu toe.

Marian Dorresteijn en Bart Henstra omschreven de merrie van J.M. van Uytert uit Heerewaarden als: “Een fenomeen in beweging. Een royaal ontwikkelde merrie met veel uitstraling en het gewenste dressuurpaardenmodel. Ze stapt goed, draaft excellent en galoppeert met veel balans en afdruk. Daarnaast heeft ze  heel veel houding en kracht van achter, en heel veel lichaamsgebruik.” Hiernaast kon het team nog aan twee merries 80 punten voor exterieur en 80 voor beweging kwijt. Dit waren Ereina SB (Rousseau x Gribaldi) en Vivaldi-dochter Eseda. “Een hele geslaagde keuring met in de breedte echt goede dressuurpaarden en een kort ondereind en een paar mooie uitschieters naar boven”, besluit Marian Dorresteijn. Drieëntwintig van de vijfendertig dressuurpaarden werden ster verklaard.

Regio-inspecteur Dirk Reijne en Leo de Bruijn beoordeelden zowel een groep dressuur- als springpaarden. “We zijn dik tevreden over vandaag”, vertelt Reijne. Zij beoordeelden veertien springpaarden en vijftien dressuurpaarden, waarvan er respectievelijk acht en elf ster werden verklaard. Ook dit team kon aan twee dressuurmerries 80 punten voor exterieur en beweging kwijt te weten Elena (Wynton x OO Seven) en Estrella (Zhivago x San Remo).

De meest opvallende springmerrie was de Diarado-dochter Enette (uit Wonette stb PROK v.Hamlet, f/g R. Franssen uit Boven-Leeuwen). Ze scoorde 75 punten voor exterieur en 80 voor het springen. Omdat ze in het register A is ingeschreven, moet ze nog aan aanvullende eisen voldoen voordat zij definitief ster is verklaard. Reijne omschrijft haar als “Een merrie met een mooi type, die wellicht wat langer gelijnd had mogen zijn. Ze heeft goede basisgangen en springt met een mooie bascule en een goede voorbeentechniek. Daarbij maakt  ze de sprong achter goed af en leek ze veel vermogen te hebben.”

Klik hier voor de uitslag

Bron: Horses.nl/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.