Ga naar hoofdinhoud

Expression x Vivaldi was een ‘foutje’

Exclusief
Cat.nr 436 (Expression x Vivaldi) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink
Herman Veurink, de fokker van cat.nr 463 Jack Sparrow (v. Expression), dacht tot dit najaar dat hij een zoon van Cover Story had gefokt bij zijn Vivaldi-dochter Florenca. Doordat van alle hengsten voor aanvang van de eerste bezichtiging op DNA worden gecontroleerd voor de genoomwaarde kwam aan het licht dat het geen Cover Story, maar een Expression was die ook bij familie Van Norel ter dekking staat. 

“Laat ik beginnen met zeggen dat wij familie Van Norel niks kwalijk nemen en dat zij het heel netjes hebben opgelost”, vertelt Herman Veurink, die cat.nr 463 Jack Sparrow samen met Matty Marissink en Rikus en Ilonka Veninga voorstelde in Den Bosch. “Dit soort foutjes komen nu eenmaal voor en in dit specifieke geval was dit een foutje met een heel mooi resultaat.”

Verkocht aan Helgstrand

“We wisten van tevoren dat het KWPN waarschijnlijk geen Expression x Vivaldi zou nemen, maar we besloten toch naar de hengstenkeuring te gaan. We vonden hem te goed om hem thuis te houden”, vertelt Veurink.  Achteraf was dat een goede zet. Veurink, Marissink en Veninga verkochten Jack Sparrow in Den Bosch aan Andreas Helgstrand.

Lees het hele interview met Herman Veurink in Paardenkrant-Horses.nl van deze week. Klik hier voor de online versie.

Nog geen abonnee? Klik hier

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook