Ga naar hoofdinhoud

Fijne groep springpaarden in Ermelo

Henk Dirksen en Ine van Deurzen beoordeelden gisteren voor de laatste keer dit jaar de merries die op het KWPN-centrum aanwezig waren in het kader van hun EPTM. De volgende EPTM-test start op 2 januari 2014. De beste merrie van deze test was het halfzusje van KWPN-hengst Bustique, Dajutha (v. Stakkato).

De merrie werd vorig jaar tijdens de Jonge Paardencompetitie in Etten-Leur in het stamboek opgenomen en slaagde nu met 82 punten. Henk Dirksen: “Zij heeft een voldoende ruime galop, die actief en lichtvoetig is. Ze springt met opvallend goede reflexen en veel overzicht en heeft een hoge mate van voorzichtigheid. Ze springt met een goed voorbeengebruik en opent achter ook goed. Vooral haar topinstelling valt op en ze laat zich heel goed bewerken. Mede door de instelling zal dit paard ver komen in de sport.” Jutha bracht van Indoctro en Libero H al de Grand Prix-springpaarden Mustique en Noor.

Precies 80 punten kreeg de NMK-merrie Fanny (v. Verdi), de kampioene van de Centrale Keuring Noord-Brabant die drie goede basisgangen heeft. “Fanny heeft een fijne lichtvoetige galop met zeker voor een driejarige heel veel balans. Springen doet ze vlug van de grond en ze is heel voorzichtig. Het voorbeengebruik is goed, achter zou ze de sprong nog iets beter af mogen maken.”

Ook op de NMK als driejarige was de nu vijfjarige Damira (v. Tolan R). Zij heeft opvallend goede reflexen en springt vlug van de grond, dat bracht haar op totaal 79,5 punten.

De beste dressuurmerrie was Zhivago-dochter Falinda, die opviel door haar vlijtigheid, goede basisgangen, een goed lichaamsgebruik en een goede rijdbaarheid.

Bron: Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.