Ga naar hoofdinhoud

Finest levert kampioen ZFDP

Finest Sunset S

De ZFDP hield vorig weekend de voorjaarskeuring in Luhmühlen. Als kampioen kwam uit de bus de Finest-zoon Finest Sunset S uit een Trakehner-merrie van Anduc. De titel beste springhengst was voor de Comme Il Faut-zoon Charle Magne.

De kampioen Finest Sunset S werd gefokt door Dr. Gudrun en Udo Strecker uit Schonbrunn-stam. In de moederlijn van deze hengst zijn maar liefst vier goedgekeurde hengsten terug te vinden. Zo werd de oom van Finest Sunset S, Schoenglanz, goedgekeurd bij het Trakehnerstamboek en liep in de sport op Internationaal Lichte Tour-niveau.

Beste springhengst

Als beste springhengst werd gekroond Charle Magne (v. Comme Il Faut) uit een moeder van Taloubet Z. In de moederlijn van deze Comme Il Faut-nazaat vind je de bij vier stamboeken goedgekeurde hengst Captain Fire. Die op het hoogste niveau werd uitgebracht in de sport door Marco Kutscher.

Goedgekeurd

Naast de Comme Il Faut en de Finest-nazaat kregen ook Talis (v. Toulon), Big Boston (v. Baloubet du Rouet) en Do it J (v. Dust Devil) groen licht voor het ZFDP.

Nederlandse inzending

Ook werd er een Nederlands paard aangemeld voor de voorjaarskeuring. De Alexandro P-zoon Kas is inmiddels in eigendom van Andre Hasher uit Lampertheim en werd voorlopig nog niet goed gekeurd. Deze Kas is de halfbroer van de bij het KWPN-goedgekeurde Ibsen B (v. Wynton).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook