Ga naar hoofdinhoud

Foto- en videoserie afscheid Valegro

Update
Nog nooit was de laatste dag van de KWPN hengstenkeuring zo druk. Het afscheid van Valegro lokte heel wat mensen naar Den Bosch die de Olympisch Kampioen live bij zijn laatste optreden in Nederland wilden aanschouwen. Arnd Bronkhorst was er ook en maakte foto's voor Paardenkrant-Horses.nl

Het afscheid van Valegro op de hengstenkeuring was een goede zet van het KWPN, dat zo een hele nieuwe groep mensen naar het fokkerij-evenement lokte. Vanaf een uur of vier stroomden de Brabanthallen vol en deze ‘nieuwe’ bezoekers pikten ook nog een graantje mee van het slot van de hengstenkeuring.

Op de banken

Voor de tuigpaardhengsten ging het publiek op de banken en ook de kampioenskeuringshengsten namen nog nooit zoveel applaus in ontvangst. Dat merkte ook de voorzitter van de hengstenkeuringscommissie, Bert Rutten: “De zaterdag van de hengstenkeuring is nog nooit zo druk bezocht en bij de kampioenskeuring heb ik nog nooit zoveel mensen gezien.”

Afscheid Valegro

Van het afscheid van Valegro had het KWPN een echte show gemaakt. Een kudde jaarlingen werd de baan in gejaagd, de moeder van Valegro was er samen met zijn fokkers Joop en Maartje Hanse, Negro werd tot ‘Stallion of the Year’ uitgeroepen, er waren dansers, lichtshows, muziek. En uiteraard Valegro.

Video’s

Vanuit het publiek filmde Horses-medewerkster Rolinde Meursing de hoogtepunten de show.

De moeder van Valegro Maifleur


Kür op muziek van Carlijn Vaessen met Fossburry (v. Ampère)

Jaarlingen

Negro nakomelingen

De laatste kür op muziek van Charlotte Dujardin en Valegro

Bekijk hier de fotoserie van Arnd Bronkhorst:

Valegro’s moeder Maifleur (v. Gershwin) met fokkers Joop en Maartje Hanse.

Foto’s: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook