Ga naar hoofdinhoud

Friese dekhengst Anders verkocht

Het was een moeilijke beslissing, maar Peter Spahn en Thieu Vanderlocht hebben de knoop doorgehakt. De Friese dekhengst Anders (Adel x Ouke) is verkocht aan Stoeterij Adelprag in het Zuid-Afrikaanse Potchefstroom. De bedoeling is dat Anders sowieso de eerste twee jaar nog in Nederland verblijft onder de hoede van Peter Spahn.

Spahn bracht Anders tot voor kort met succes uit in de Grand Prix dressuur. Zijn nieuwe amazone Chere Burger heeft de klik gevonden met Anders en heeft als doel deelname aan de Wereldruiterspelen in Normandië in 2014.

“Er was veel belangstelling voor Anders vanuit het buitenland. Hij heeft bij ons altijd een speciale plaats ingenomen en doet dat nog steeds. Ondanks dat het een moeilijke beslissing was, is het fijn dat het op deze manier gegaan is. Anders vormt een mooi beeld met zijn nieuwe amazone, die toch een stuk kleiner is dan ik. Bovendien blijf ik hen begeleiden en Anders kan op deze manier in ieder geval de eerste twee jaar nog in Nederland de fokkerij dienen”, legt Peter Spahn uit, die zich er ook voor gaat in zetten dat Anders het nakomelingenonderzoek gewoon gaat doorlopen.

 

Klik hier voor een video van Marc Peter Spahn en Anders.

Bron: Horses / De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook