Ga naar hoofdinhoud

Fusie BWP en Zangersheide is van de baan

De Vlaamse minister-president Kris Peeters gaf begin dit jaar de aanzet tot een nauwe samenwerking van BWP en Studbookzangersheide. Maar vandaag kwam het nieuws naar buiten dat er geen vervolg komt op de fase van de verkennende gesprekken.

BWP en Zangersheide hebben op initiatief van BWP gedurende een jaar in stille diplomatie toenadering tot elkaar gezocht, met de intentie om het Belgische springpaard vanuit één stamboek te promoten. De gesprekken verliepen constructief en met wederzijds respect.

Uiteindelijk kwamen beide partijen tot het besluit dat het water tussen beide stamboeken veel te diep is. Zangersheide en BWP kennen een fundamenteel verschillende structuur. Hun respectievelijke bestuurlijke organogram was te verschillend om tot een vergelijk te komen waar beide partijen zich in zouden kunnen terugvinden. Bestuurlijke problemen stonden de mogelijkheid van een nieuw stamboek in de weg.

BWP en Zangersheide zeggen in een gemeenschappelijke verklaring dat zij in alle vriendschap en als de beste collega’s de eigen wegen zullen vervolgen.

Bron: Horses

2 reacties op “Fusie BWP en Zangersheide is van de baan

  • Harrie theeuwes

    Dit is in mijn ogen vooral een gemiste kans voor de belgische fokker om onze fok producten op de wereldkaart te zetten!

  • tony.van

    Niet slim van bwb ze kunnen samen in de mooiste etalage van Europa zitten en opnieuw laten ze die kans schieten als ge ziet wat er in Zangersheide samenkomt van paardemensen van over heel de wereld massa volk was er weer in hun kampioenschap een perfecte organisatie en dito infrastructuur waar de gewone mens kan genieten van topsport heb in al die jaren nog nooit een euro parking of entree betaald waar vind je dat nog.Een grote pluim voor Leon Melchior en zijn familie en medewerkers om telkens opnieuw zo een mega evennement jaarlijks te organiseren.Iedereen is vol lof laat die man zijn Z behouden ik ken niemand die meer voor de sport en fokkerij gedaan heeft dan Zangersheide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook