Ga naar hoofdinhoud

Gewijzigd selectietraject oudere KWPN-hengsten

Foto: Lonneke Ruesink
Vier tot en met zevenjarige rijpaardhengsten kunnen vanaf dit jaar alleen nog maar voor goedkeuring in aanmerking komen via deelname aan de VION-Cup en Pavo Cup. Voor de springpaarden zijn er in de VION-Cup rubrieken voor vier- t/m zevenjarigen. In de Pavo Cup voor jonge dressuurpaarden alleen voor vier- en vijfjarigen. De aangeboden zesjarige dressuurhengsten rijden de vrije proef voor zesjarige paarden, voor de zevenjarige dressuurpaarden is dit de kür van de klasse ZZ-Licht (zonder muziek).

Begonnen wordt met een beoordeling van het exterieur en de stap en draf op de harde bodem. Dit vindt plaats op de eerste dag dat de hengsten in actie moeten komen in de leeftijdsgerelateerde rubriek tijdens de KWPN Paardendagen op maandag 13 en dinsdag 14 augustus. Er is géén gewijzigd beleid ten aanzien van het hebben van een functioneel exterieur en een correct fundament. Weet de hengst tijdens het eerste wedstrijdonderdeel de hengstenkeuringscommissie voldoende te overtuigen, dan mag de hengst deelnemen aan de volgende rubriek. In de afweging of de hengst startgerechtigd is voor de tweede rubriek, worden ook de indrukken van de beoordeling op de harde bodem en de foktechnische waarde meegenomen.

Hengsten die op grond van hun prestaties in aanmerking komen om aangewezen te worden voor het verrichtingsonderzoek, zullen als leeftijdsgroep aan een laatste inspectie aan de hand worden onderworpen. Aangewezen hengsten moeten, voordat ze kunnen deelnemen aan het najaarverrichtingsonderzoek 2012, wel voldoen aan alle veterinaire criteria.

Bron: Horses.nl/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.