Ga naar hoofdinhoud

Irish Sport Horse beste stamboek op WK jonge eventers

Het Ierse stamboek, Irish Sport Horse, was al door de World Breeding Federation als leidende stamboek bij de eventers gehuldigd. Afgelopen weekend maakte het ISH zijn titel waar door als eerste te eindigen op het wereldkampioenschap voor jonge eventingpaarden in Le Lion d'Angers. Het KWPN kwam als vierde uit de bus.

Hoewel er geen Ierse individuele overwinning gevierd kon worden, bij de zesjarigen won de Hannoveraan  Monkeying Around onder Izzy Taylor en bij de zevenjarigen ging de titel naar de Anglo Arab Alertamalib’or onder  Astier Nicolas, waren vier Iers gefokte paarden in de top tien.

Vier zesjarige Ieren

Vier zesjarigen maakten het ISH tot het het beste stamboek op het WK. De Nieuw-Zeelander Jesse Campbell reed I Spye  (v. Harlequin du Carel) naar de vierde plaats. Elizabeth Power werd vijfde met DSL The Entertainer (v. Omar), Jonty Evans reed John The Bull (v. Luidam) naar de negende plaats en de tiende plaats was voor Youve got the Lux (v. Lux) onder de Brit Hayden Hankey.

Goud en zilver voor Taylor

Bij de zevenjarigen pakte Izzy Taylor het zilver met de Iers gefokte Direct Cassino (v. Cassino), een kers op de taart voor het Ierse stamboek. Voor Taylor de tweede medaille na het goud met de dressuur gefokte zoon van Bertoli W x Donnerhall bij de zesjarigen.

KWPN vierde

Het KWPN kwam op de vierde plaats in het klassement van de stamboeken. De door Mark Kleinsman uit Bentelo en Jan Greve uit Haaksbergen gefokte Gouverneur was de hoogst geplaatste. De zoon van Sir Scandic werd door de Poolse ruiter Ksawery Snieguchi zonder fouten naar de twaalfde plaats gestuurd.

Feloupe beste zevenjarige

Op plaats 18 kwam G (Back Gammon x Lux) gereden door de Amerikaanse Tiana Coudray. Op plaats 19 kwam Goliath (v. Chello III VDL) gereden door Braziliaan Carlos Parro. Bij de zevenjarigen was de merrie Feloupe (v. Ustinov) in handen van de Australiër Benjamin Leahy het beste KWPN paard op de dertiende plek.

DSP tweede

In het stamboeken klassement werd het Deutsche Sportpferd tweede door de tweede plaats van Paul Tapner met de zesjarige Bob Chaplin (v. Cashell). Het Selle Français won het brons. Hier was de zesjarige Birmane (v. Vargas de St. Hermelle) met Thomas Carlile het beste paard op de derde plaats.

Klik hier het klassement van de stamboeken.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.