Ga naar hoofdinhoud

Juryteam wil meer atletisch vermogen zien bij springpaarden Noord-Brabant

Chacco-Blue, vader van Cicomein
Andreas Kreuzer met Chacco-Blue Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op 8 en 9 juni vond in Nistelrode de eerste stamboekkeuring van dit jaar voor de regio Noord-Brabant plaats, het jurykorps bestond uit Toine Hoefs en Cor Loeffen. Beste springpaard van de stamboekkeuring was de vijfjarige Cicomein van f/g Mts. Van Esch uit Heeswijk Dinther, een dochter van Chacco Blue uit Pomein, een keurmerrie van Jus de Pomme.

Deze merrie liet 75 punten voor haar exterieur noteren en 85 voor het springen. Ze mocht weliswaar wat meer lengte in de hals hebben, maar echt een merrie met een goed lichaam. In het springen gebruikte ze haar lichaam heel goed. Ze sprong met veel overzicht en een uitstekende techniek. Ze liet snelle reflexen zien en voor dat onderdeel konden de juryleden haar dan ook belonen met een negen! “Ze komt overigens uit een mooi doorgefokte merriestam”, aldus het juryteam.

Twee merries ontvingen 80 Punten voor exterieur en springen: Eminea (Namelus R x Minea keur van Iroko) van f/g R. van Erp uit Oss, Elhera (v.Warrant uit Hera II elite, preferent van Triton) van f/g H.C.M. van Dijk uit Velp.

Op zaterdag kwamen 42 driejarigen in de ring en daarvan werden er 25 ster. Meer dan de helft dus, er was voldoende kwaliteit in de breedte, maar de juryleden misten op zo’n grote groep toch wel enkele uitschieters. “Wij zouden de Brabantse springpaardenfokkers graag als aandachtspunt het lichaamsgebruik van de merries willen meegeven. Nogal wat merries lieten een goede techniek zien, maar misten atletisch vermogen en daar mag zeker niet op worden toegegeven.”

Klik hier voor de uitslagen
Klik hier voor het verslag van SK Nistelrode vrijdag 8 juni

Bron: Horses.nl/KWPN

2 reacties op “Juryteam wil meer atletisch vermogen zien bij springpaarden Noord-Brabant

  • Ookdatnog

    Fantastische kop boven dit artikel! Misschien moet het juryteam es wat ochtendgymnastiek gaan doen. Is goed voor hun atletisch vermogen 😉

  • Beter kijken

    Bij de springpaarden was ook een paard met 85-75 punten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.