Ga naar hoofdinhoud

Kannan levert veilingtopper DSP-veiling

Veilingtopper Kanebo (v. Kannan). (c) suedpferde.de
Op de Deutsche Sportpferdeveulenveiling tijdens het CSI Donaueschingen-Immenhöfe heeft Kannan de veilingtopper afgeleverd. Zijn zoon Kanebo (mv. Quincy) veranderde voor de mooie som van 18.500 euro van eigenaar.

Het was een primeur, deze eerste Deutsche Sportpferdeveulenveiling. De eerste editie, met veertien veulens onder de hamer, sloot af met een uitstekend gemiddelde van 11.321,43 euro per veulen.

Topper was inderdaad dus een zoon van topvererver Kannan. Hij verhuist naar het Gestuet Grenzland in Eimeldingen. Nummer twee Cornado’s Girl (Cornado NRW x Cassini I)  werd voor 17.500 euro via de telefoon verkocht naar Frankrijk. De top drie werd afgesloten met een voor 16.000 euro afgeslagen veulen van Quickly de Kreisker uit een moeder van Ciacomini.

Nederlands prestatiebloed

Ook heel wat Nederlandse invloed op deze veiling. Zo werd een zoon van Verdi uit de stam van DSP Cashmoaker verkocht voor 14.000 euro. Voor een zoon van Numero Uno werd zelfs 15.000 euro neergeteld. Zirocco Blue VDL tenslotte zag nog een zoon verkocht worden voor 11.000 euro.

Bekijk het volledige veilingresultaat hier.

Veilingtopper Kanebo:

Bron: zuechterforum.de/Paardenkrant-horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.