Ga naar hoofdinhoud

Liletto, Lyanne en verjaardagsmerrie Lady Areina via EPTM naar NMK

Wim van Arkel met Lady Areina (v. For Romance I) - Foto: Rick Helmink

Drie merries werden vandaag via de na het EPTM-examen georganiseerde Centrale Keuring uitgenodigd voor de NMK. De springtopper Liletto (v. Harley VDL, 86 punten) en de 80 puntenmerrie Lyanne (v. Glenfiddich VDL, 80 punten), die beiden 80 punten op exterieur scoorden. Bij de dressuurpaarden was er nog een verjaardagscadeau voor de vandaag 96 geworden Wim van Arkel. Zijn Lady Areina, die met 76 punten slaagde, knalde eroverheen op de straat en kreeg ook een NMK-ticket.

Springkampioen op de Centrale Keuring werd de door Bennie Huirne gefokte Liletto (Harley VDL x Voltaire) van Jan van Meever, die naast 86 punten in de EPTM, ook de hoogste exterieurscore kreeg na de beoordeling op de straat (80 punten). Datzelfde aantal punten was er voor de met 80 punten voor de EPTM geslaagde Lyanne (Glenfiddich VDL x Carrera VDL) van fokker Mts J.J. en D.P. Reitsma uit Driezum.

Lady Areina knalt erover op de straat

Wim van Arkel glimlachte al van oor tot oor toen hij door het KWPN in het zonnetje werd gezet ter ere van zijn 96ste verjaardag, maar toen zijn merrie zich van haar beste kant liet zien op de straat was de glimlach helemaal niet meer van het gezicht van de nog altijd superfitte Van Arkel te krijgen. De vosmerrie kreeg 80 punten voor het exterieur én een uitnoding voor de NMK.

Lees ook:

Liletto en L’Unique STH naar topscores van 86 en 85 punten

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook