Ga naar hoofdinhoud

Landgestüt Dillenburg sluit deuren

Landgestüt Dillenburg
Nadat vorig jaar Landgestüt Prussendorf al in de verkoop ging, ziet de toekomst er voor Landgestüt Dillenburg in de Duitse deelstaat Hessen ook somber uit. De staatsstoeterij sluit naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar haar deuren. 

Volgens Andreas Sandhäger, vanuit Landwirtschaft Hessen aangewezen als directeur van Dillenburg, heeft de sluiting niets te maken met eventuele financiële problemen. Het zou juist het welzijn van de dieren zijn wat ten grondslag ligt aan de beslissing. “De functionaris voor dierenwelzijn heeft geklaagd dat midden in de stad de paarden niet op de juiste manier gehuisvest kunnen worden”, vertelt Sandhäger in een interview aan St-Georg.

Bedrijvigheid tot 2018

Het zal nog even duren voordat het laatste paard zijn stal op de staatsstoeterij heeft verlaten. “Op dit moment zitten er intern nog leerlingen die hun opleiding op Dillenburg volgen en ook hebben we te maken met cursisten van buitenaf. Zodra de laatste leerlingen de opleiding afgerond hebben zullen de deuren definitief sluiten.” In de praktijk betekent dit dat in ieder geval tot en met augustus 2018 nog bedrijvigheid is in Dillenburg.

Paarden in de verkoop

De paarden, in het bezit van de stoeterij, worden verkocht. Voor de hengstenhouderij wordt dit dekseizoen afgemaakt, waarna de hengsten klaargemaakt worden voor verkoop.

Bron: St-Georg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook