Ga naar hoofdinhoud

Matige springdag levert 20 hengsten op

De vijfde springdag van de KWPN-hengstenkeuring was vandaag een lange dag met weinig opvallende springhengsten. Het was vooral hengsten kansen geven en dat leverde toch nog 20 hengsten op voor de volgende ronde.

“Het was een dag van op en neer, maar we zijn wel blij met de hengsten die we hebben kunnen selecteren”, aldus juryvoorzitter Daan Nanning. Van jonge hengsten werd erg ruim geselecteerd en zo kregen Vingino, Zambesi en Alicante HBC drie zonen een ronde verder. “We waren positief verrast met de zonen van Alicante . De Zambesi-zonen zijn fijne paarden die met voldoende afdruk springen en ook de zonen van Vingino spaken ons aan.”

Van Alicante HBC is nr 6, Fly High Fortuna HBC (mv.Memphis) een hele complete hengst met een goed model, rasuitstraling en veel springkwaliteiten. Ook was de jury gecharmeerd van de atletische 8, Fabrice (mv. Cantos) die op de oxer een goede sprong liet zien. Van Vingino wist de charmante 288, Ferney (mv. Caretano  Z) te overtuigen op de sprong met veel afdruk en reflexen .

Goede springmanieren en veel balans in galop heeft 1, Freedom (Advance x Corofino). De rassige Clinton-zoon 122, Freud W (mv. Concorde) is een handige springer die de sprong ook goed afmaakt. Een aansprekend springmodel heeft 303, Ferarri (Whitesnake x Landwind II). Van de volbloedhengst Albaran xx maakt de charmante 3, Famous (mv. Karandasj) een goede indruk met een aansprekend type en een goede laatste sprong.

Bron: Horses/De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook