Ga naar hoofdinhoud

Mega score voor Adelinde en Henkie

Adelinde Cornelissen en Henkie. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Jacquelien van Tartwijk
De KWPN-goedgekeurde hengst Henkie is goed begonnen aan de hengstencompetitie voor het Gelders paard in Ermelo. Onder het zadel van Adelinde Cornelissen liep hij naar maar liefst met 92 punten in de klasse L.

De hengst werd beoordeeld met louter negens en een 9,5 voor de stap en galop.

Veel kwaliteit

“Henkie is een paard met heel veel kwaliteit in alle gangen. Hij zet het voorbeen mooi weg en het achterbeen volgt goed op in stap. De draf geeft een heel mooi beeld met veel elasticiteit in het lichaam. De galop is heel goed gesprongen, opwaarts. Henkie is een paard dat zich heel goed draagt en veel souplesse en buiging toont”, vertelde Reijer van Woudenbergh, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie.

Edmundo

Sabrina Melotti stuurde de Upperville-zoon Edmundo naar 78 punten in de Z dressuur. De hengst scoorde een hele reeks achten, maar dat werd onderbroken door een 7,5 op zijn draf en gedragenheid, waar hij nog wat aan mag winnen.

Hengstencompetitie

De tweede wedstrijd van de hengstencompetitie Gelders Paard vindt op woensdag 23 november in Ermelo. De finale volgt begin februari op de KWPN Hengstenkeuring in ’s-Hertogenbosch.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.