Ga naar hoofdinhoud

Dochters van Dream Boy en Florencio meest opvallend in Midden-Beemster

Foto: Melanie Brevink

Op de Stamboekkeuring in Midden-Beemster leverden Dream Boy en Florencio de meest opvallende driejarige merries. Voor Dream Boy is dat niet zijn eerste succes de afgelopen dagen. Zaterdag leverde hij de kampioen van Zeeland én de topper van de Gelderse stamboekkeuring in Didam en vrijdag was hij de vader van de merrie, die in Strijen de titel kreeg.

De stamboekkeuring in Midden-Beemster is de enige in Noord-Holland en er kwam een goede kopgroep naar voren bij de driejarige dressuurmerries. Van de 37 dressuurmerries werden er vijftien ster. De meest opvallende drie waren een halfzus van Dorado, de Apache-merrie Itrichta van de Westen, de Florencio-merrie Izzy en Dream Boy-dochter Ilrieta.

Florencio-dochter Izzy (uit Lunora elite pref v.Farrington) van fokker Marlees Ras uit Vierakker en mede-eigenaar Co Out uit Westwoud kreeg 80 punten en 85 voor beweging. Volgens jurylid Dirk Reijne is deze merrie een compleet paard: “Deze scherp gemodelleerde merrie staat goed in het rechthoeksmodel, heeft ruim voldoende front en een hele goede bovenlijn. Ze stapt goed en draaft met veel tact, waarbij ze een goede techniek en buiging in de gewrichten laat zien. Galopperen doet ze met veel balans en ze beweegt met een goede houding.”

Ilrieta (Dream Boy uit Dilrieta prok v.Serano Gold, fokker D.W.J. Hoefnagel uit Sprang-Capelle) van Jacques Marée uit Honselersdijk kreeg met dezelfde bovenbalk het sterpredicaat. “Deze sympathieke Dream Boy-dochter is goed ontwikkeld en staat ruim voldoende in het rechthoeksmodel. Ze heeft een mooi front met lange hals, een correcte bovenlijn en goed fundament. Ze stapt zeer goed door het lichaam met een goed achterbeengebruik, hiervoor hebben we 90 punten gegeven. Ze galoppeert heel fijn met veel balans, techniek en gemak. Daarnaast heeft ze ook een fijne draf en maakt ze ruim voldoende houding”, aldus Reijne.

Itrichta van de Westen prok (v. Apache uit Zinni van de Westen keur IBOP-dres v.Rousseau) van fokker Cees Kikkert uit Den Burg kreeg 80/80. “Dit is een bloedgemaakte merrie van 1.72m met veel rasuitstraling, een scherp model en een best fundament. Ze draaft heel goed met veel buiging in de gewrichten, daar heeft ze 85 punten voor gekregen. In galop toont ze ook een goed achterbeengebruik en veel balans. Ze stapt goed en zou in het geheel nog iets meer met de schoft omhoog kunnen bewegen.”

Springmerries

Van de acht springmerries werden er drie ster verklaard, zonder uitschieters. “Over het algemeen was de kwaliteit wat wisselend vandaag maar gelukkig kwam er een goede groep driejarige dressuurmerries naar boven drijven. Dat zorgt er voor dat we met vertrouwen uitkijken naar de Centrale Keuring”, aldus Reijne.
Deze Centrale Keuring staat voor 23 juli op de agenda.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook