Ga naar hoofdinhoud

Loeffen lyrisch over kwaliteit springpaarden

Cor Loeffen was dinsdag 12 juni tijdens de stamboekkeuring bij manege Heijligers in Asten bijna lyrisch over de kwaliteit van de aangeboden springpaarden: “Het was een heel goede keuring, met een zeer sterke kopgroep, een heel goed middenstuk en een heel klein ondereind. Voor mijn gevoel was dit van alle keuringen die ik ooit in Brabant heb gedaan de beste!"

Van de vijfendertig aangeboden paarden werden maar liefst zesentwintig ster “We hadden maar liefst acht merries waaraan we 80 punten voor het springen kwijt konden en daarnaast nog twee met 85 punten”, zegt Loeffen. Een van die twee was Excuse Me (Quintender x Pandora keur van Animo) van f/g E. Enzerink uit Heusden. Een donkerbruine met een heel aansprekende bovenlijn, die iets teer was in het fundament, maar qua techniek uit het boekje sprong.

Exact dezelfde score behaalde Emmarillo-CL, een heel royaal ontwikkelde schimmel, met een echte Holsteiner opdruk, die bijzonder imponeerde met haar techniek en vermogen. Emmarillo-CL is een dochter van Campbell VDL uit de elitemerrie Ammaretto CL (v.Oklund) van f/g C.F.M. van der Linden uit Nuenen.

Dressuurpaarden
Toine Hoefs beoordeelde in Asten de dressuurpaarden. Hij bleek minder lyrisch over de aangeboden paarden dan collega Loeffen, maar was zeker wel tevreden. “De kwaliteit in de breedte was zondermeer goed te noemen, maar de echte eyecatcher heb ik nog niet gezien.”

Van de 25 aangeboden dressuurpaarden werden er acht ster en was er één sterwaardig. De hoogste score was met 75 punten voor exterieur en 80 voor beweging voor Elandra JS, een dochter van WK Verden-winnaar Westpoint uit de elite preferente prestatie sportmerrie Kasandra (v.Voltaire), gefokt en geregistreerd bij A. Jaspers in Leende en mede geregistreerd bij A. Bierings in Heeze. Een heel grootramige zwarte merrie, die goed kon stappen, zuiver en met een goede techniek in de benen. Ze draafde op een makkelijke manier, lichtvoetig en met veel souplesse. Ze zou iets sterker mogen zijn in de middenhand.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Horses / KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.