Ga naar hoofdinhoud

Rinus Blom wint eigen Cup met Bloms Hiek’n

Rinus Blom met zijn Bloms Hiek'n Foto: Jacky van Tartwijk

Een mooier slot kon de de Blom Cup niet krijgen voor Rinus Blom, sponsor van de KWPN Kampioenschappen voor springpaarden, maar bovenal eigenaar van de winnende vijfjarige. Thomas Mertens wist met Blom's Hiek'n (Falaise de Muze x Matterhorn) een seconde van de leidende tijd van Pieter Keunen en zijn Henkie-Penkie af te snoepen. 

Het basisparcours was niet eenvoudig, maar toch wisten twaalf combinaties het parcours zonder fouten te volbrengen.

Zes foutlozen

Pieter Keunen opende de barrage in de stromende regen. Maar Henkie-Penkie (Plot-Blue x Orlando Bwp), gefokt door P. Verberne uit Sint-Oedenrode, liet zich niet van de wijs brengen en bleef ondanks een extra krabbel voor de oxer foutloos in een tijd van 34,37 seconden.  Henkie-Penkie, in gedeeld eigendom van Stal Hendrix en P.F.H.M. Francken, ging lang aan de leiding, maar moet uiteindelijk de ontketende Thomas Mertens voor zich dulden. Mertens wist de door de familie Veninga gefokte Falaise de Muze-zoon tot hoog tempo op te jagen en kwam in 33,16 seconden door de finish, genoeg om het kampioenschap in de wacht te slepen.

De ruin Hasall (Zirocco Blue VDL x Indoctro), die het ooit de tweede bezichtiging op de hengstenkeuring haalde, bleef op een tijd van 35,10 steken en moest met de derde plek genoegen nemen.

Haskal (Cardento x Indoctro ) verslikte zich in basisparcours bijna op de sloot, maar wist toch barrage te bereiken. Daar snelde het fokproduct van J. Otten naar een tijd van 36,38. Eigenaresse en tevens amazone Chantal Regter mocht zich als vierde opstellen.

Iets langzamer

Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek x Chellano Z) bleef foutloos, maar verloor wat tijd in de lucht en kwam in 37,97 seconden over de streep.  De KWPN-hengst, gefokt door P. Verdellen en in eigendom van Team Nijhof en K. Mostert, eindigde op de vijfde plaats.

Jurgen Stenfert ging op zeker in de barrage om een ticket voor het wereldkampioenschap veilig te stellen. Hunter Fairy (Nabab de Reve x Nassau) gefokt door en in eigendom van  C.L. Vrolijk- Huyzer, bleef net binnen de tijd met 44,49 seconden, goed voor de zesde plek.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook