Ga naar hoofdinhoud

De spijbelaars van de Pavo Cup: Hennessy, Hitmaker en High Five US

Exclusief
Vai Bruntink met Hennessy Foto Melanie Brevink
Zoals te lezen in het uitvoeringsbesluit Pavo Cup artikel 2.3 zijn vijfjarige KWPN goedgekeurde dressuurhengsten verplicht om deel te nemen aan de Pavo Cup.  Dat is blijkbaar geen harde verplichting want verrichtingskampioen Hennessy (v. De Niro), die dit voorjaar wel op vijf hengstenshows werd getoond, staat niet op de startlijst. Hetzelfde geldt voor Hitmaker (v. Wynton) en High Five US (v. Charmeur). 

High Five US van Joop van Uytert en Paul Schockemöhle is al lange tijd niet onder het zadel getoond vanwege een blessure. De hengst nam afgelopen jaar niet deel aan de (eveneens ‘verplichte’) hengstencompetitie en verscheen ook op geen enkele hengstenshow onder het zadel.

Hitmaker

Hitmaker van Hengstenhouderij Boeve, fokker K. van Zaanen en A. Harman en P. Rietsnijder deed wel mee aan de hengstencompetitie afgelopen winter, maar staat nu niet op de startlijst met Jennifer Sekreve. “Wij vinden dat hij er niet helemaal klaar voor is”, vertelt Jan Boeve. “We hebben heel veel vertrouwen in Hitmaker en hebben liever dat hij het volgend jaar in het Z echt gaat doen. Daarbij vind ik de verplichting voor jonge hengsten te groot met het verrichtingsonderzoek, de hengstencompetitie en vervolgens de Pavo Cup. En hij wordt nog wel vertegenwoordigd in Ermelo: Hitmaker laat dit jaar zijn veulens zien.”

Hennessy

De KWPN-verrichtingskampioen Hennessy nam vorig jaar deel aan een competitiewedstrijd van de hengstencompetitie, de eerste in Ermelo. Daarna werd hij teruggetrokken vanwege een lichte peesblessure. De hengst van de VDL Stud en Steffi Verhagen laat nu, na dit voorjaar wel opgetreden te hebben op de hengstenshows bij de VDL Stud, Lauw van Vliet, De Radstake, Stal Van de Sande en Verhagen Horse Service, verstek gaan.

Hummer

Een vierde vijfjarige goedgekeurde KWPN-hengst die niet op de startlijst staat is Hummer (v. Westpoint). Hij is echter in Russische handen en dus officieel geëxporteerd, waarmee de verplichtingen vervallen.

Vierjarige hengsten

Bij de vierjarige hengsten, waar deelname niet verplicht is, ontbreken vier KWPN goedgekeurde dressuurhengsten op de startlijst. Dat zijn verrichtingskampioen Iconic B (v. Bon Bravour), Improver VDT (v. Apache), Invershin (v. Charmeur) en It’s A Pleasure (v. Dark Pleasure).

Klik hier voor de startlijst vijfjarigen
Klik hier voor de startlijst vierjarigen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

2 reacties op “De spijbelaars van de Pavo Cup: Hennessy, Hitmaker en High Five US

  • Mathijs Dijckerman

    Ieder jaar hetzelfde liedje, hengstenshows kunnen ze wel maar daarna ineens niet!
    Desalniettemin ben je met je hengst pas vrij man bij zijn 5,5-6jr als alle stamboekverplichtingen voorbij zijn. Helaas is dat voor sommige hengsten te laat…

  • Lineke Bakker

    Misschien willen we en verwachten we te veel van de jonge hengsten, misschien moeten we de ‘verplichtingen’ eventjes doorschuiven. Een combinatie van dekken en ook nog sport is te veel, als we jonge paarden kapot willen hebben dan moeten we zo doorgaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.