Ga naar hoofdinhoud

Stedinger knalt top-3 HorseTelex Ranking binnen

Exclusief
Spirit of the Age OLD, een van de Grand Prix-paarden van Stedinger Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Gerd Sosaths Stedinger (v. Sandro Hit) doet het al langer goed met zijn nafok in de internationale dressuur. Na het eerste kwartaal van 2017 is de 17-jarige hengst (en daarmee met afstand de jongste in de top) doorgestoten naar de top-3 op de HorseTelex Results A-ranking. Net voor zijn vader Sandro Hit

Sandro Hit en nafok. De dressuurfokkers raakten er niet over uitgesproken. De commerciële zwarte bloedkikkers van Sandro Hit waren weliswaar goed te verkopen, maar zouden het talent voor de Grand Prix niet hebben. Op de actuele HorseTelex Results Ranking bewijzen Sandro Hit en met name zijn zoon Stedinger goed scorende Grand Prix-paarden te leveren.

Stedinger

Stedinger werd door Gerd Sosath zelf gefokt uit zijn topmerrie Bold Fantasy (Landadel x Futuro). Als 2,5-jarige werd de Sandro Hit-zoon kampioen van de Oldenburger hengstenkeuring en direct stond hij volop in de belangstelling van de fokkers. Een jaar later werd hij 2e in de verkiezing van de Oldenburger Hauptprämiensieger. Hij liep een voortreffelijke 70-dagentest in Neustadt-Dosse en werd vervolgens door Dieter Weichert tot en met de klasse M in de dressuur uitgebracht. Een blessure maakte een einde aan zijn sportcarrière en daarmee nam ook de belangstelling van de fokkers af. In 2013 besloot Gerd Sosath de hengst te verpachten naar Australië, waar hij nu nog steeds staat.

Gerd Sosath zelf op Stedinger:

7 Grand Prix-paarden

Maar Sosath zit er aan te denken om de hengst terug te halen naar Duitsland. Zijn nafok doet het namelijk uitstekend in de internationale sport. Vorig jaar stond Stedinger al in de top van de B-ranking van HorseTelex Results en ook op de A-ranking steeg hij gestaag door.

Zijn oudste nakomelingen zijn nu 13 en het afgelopen jaar verschenen er zeven op Grand Prix-niveau. Door de goede percentages die onder andere  de Grand Prix-paarden Fil Rouge (Laurence Roos), Spirit of the Age OLD (Bernadette Brune), Novia (Victoria Michalke), Grandiosa (Alexandre Ayache), Sir Galanto (Devon Kane), Sunny Boy (Juan Antonio Jimenez) en Sterling G (Pia Gabriël) en nog een stel Lichte Tour-paarden bij elkaar liepen, staat Stedinger nu boven vader Sandro Hit, Gribaldi en Jazz op de IPV A-ranking van HorseTelex.

Daarbij is wel een kanttekening te maken. Met 17 actieve nakomelingen in de internationale dressuursport (van april 2016 tot april 2017) voldoet Stedinger maar net aan het minimum van 15 actieve nakomelingen.

Lees binnenkort in Paardenkrant-Horses.nl een uitgebreid artikel over Stedinger en zijn nafok. Nog geen abonnee? Klik hier

Rubin Royal, De Niro en Sandro Hit

Rubin Royal (24 internationaal actieve nakomelingen) en De Niro (59 nakomelingen) staan nog steeds aan kop van de HorseTelex A-ranking. Stedingers vader Sandro Hit doet het met een 4e plaats ook niet verkeerd. Van hem zijn er nog meer nakomelingen internationaal actief dan van De Niro, maar liefst 63.

Don Schufro staat op 5, gevolgd door Welt Hit II, Gribaldi en Dimaggio. Jazz staat met een 9e plaats nog net in de top-10 en het zelfde geldt voor Rousseau (10).

Flemmingh-Krack C-United

De lijn van Flemmingh doet het internationaal ook niet verkeerd. Flemmingh zelf staat 12e en de twee Krack C-zonen United en Vivaldi tekenen voor de 16e en 20ste plaats.

United staat op de HorseTelex B-ranking (nakomelingen tot en met 12 jaar/minimaal 10 nakomelingen) overigens 2e, achter Rock Forever. 3e is hier Johnson, die op de HorseTelex A-ranking 18e staat.

Klik hier voor de volledige rankings (alleen voor abonnees)

Klik hier voor uitleg over de HorseTelex Results-ranking

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook