Ga naar hoofdinhoud

Teampaard Norte weer mee terug naar huis voor 100.000 euro

José Antonio García Mena met Norte Lovera. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

100.000 euro. Dat werd geboden op de 18-jarige P.R.E.-hengst Norte (v. Cortesano VII),voormalig WEG- en EK-deelnemer met José Antonio Garcia Mena. Die ton was voor eigenaar Yeguada Lovera niet genoeg, dus de pensionado is weer mee naar huis gegaan. 

Het gepensioneerde Grand Prix-paard was jarenlang voor vaste waarde van het Spaanse team met José Antonio Garcia Mena en liep onder andere op Wereldruiterspelen en Europese Kampioenschappen. Yeguada Lovera wilde minstens 120.000 euro voor het voormalig teampaard.

Vrienden van José Antonio Garcia Mena die niet blij waren met de veiling kunnen dus opgelucht ademhalen. Zij wilden voorkomen dat de hengst aan een willekeurige bieder werd verkocht en begonnen een crowdfundingactie. Daar kwam overigens weinig van terecht. 1.665 euro werd ingezameld. Of de mensen die geld hebben gestort om Norte een waardig pensioen te bieden hun centen nu terugkrijgen is niet bekend.

Bron: Lily Furado

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Teampaard Norte weer mee terug naar huis voor 100.000 euro

  • Monica

    Op de crowdfundingsite stond dat indien het niet zou lukken, de giften naar de foundation van Mena zouden gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook