Ga naar hoofdinhoud

Twee springhengsten weg uit Ermelo

BCO Milton Z (Mylord Carthago x Sandro Boy). Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink
Gisteren vond de tussenbeoordeling plaats van de springhengsten in het najaarsverrichtingsonderzoek. Naar aanleiding van het gesprek met de hengstenkeuringscommissie hebben de eigenaren van cat.nr. 14, I Am Casago II (Casall x Carthago), die vrijwillig liep in het onderzoek, en de vijfjarige cat.nr. 21 Milton Z (Mylord Carthago x Sandro Boy) besloten de hengsten terug te trekken. Hiermee staat de teller van de springhengsten die Ermelo hebben verlaten op vier.

Zaterdag komen er elf springhengsten in de Willem-Alexanderhal voor hun eindpresentatie. Alle negen dressuurhengsten en de Gelderse hengst zien we dan ook terug. De eindpresentatie start om 9.00 uur met de Gelderse hengst, gevolgd door de springhengsten. Na het aansluitende aangespannen optreden van de Gelderse hengst en de huldiging van de ingeschreven springhengsten, vervolgt het programma met de eindpresentatie van de dressuurhengsten.

Bron: KWPN

Eén reactie op “Twee springhengsten weg uit Ermelo

  • Eva

    De reden??
    Als fokker zou het mij juist interesseren waarom de hengsten naar huis gestuurd worden.
    Eigenlijk is het toch te zot voor woorden dat het stamboek geen tekst en uitleg geeft over de reden waarom men tot dit besluit is gekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.