Ga naar hoofdinhoud

Sporttest Verden: Opnieuw alle hengsten geslaagd, toppers van Cornet en Casall

Cantosano (Casall x Cassini I) - Foto: Rick Helmink
Net zoals in de eerste sporttest voor springhengsten in Münster-Handorf en de tweede in Verden, slaagden ook in de derde sporttest alle springhengsten. In deze sporttest verschenen acht vierjarigen en zeven vijfjarigen, slechts vier kwamen onder de 8 gemiddeld uit. De hoogste punten bij de vierjarigen waren voor de Cornet Obolensky-zoon Cavani (mv. Diarado) met een 8,93 en bij de vijfjarigen was de topscore voor Cantosano (Casall x Cassini I) met een 9,19. 

Cantosano van hengstenstation Böckmann viel vorig jaar als vierjarige ook al op in de sporttest. Toen noteerde hij gemiddeld een 8,63. In Verden ging er vandaag nog een schepje bovenop bij de hengst die vooral uitblinkt in rittigkeit. Net zoals vorig jaar (punten: 9,4 voor rittigkeit) liet de Casall-zoon zich super sturen door zijn eigen ruiter en de testruiter. Een 9,8 was er voor de rittigkeit van de Holsteiner. Verder een 9 voor de galop, een 9 voor het vermogen, een 8,9 voor de manieren en een 9,5 voor de totaalindruk. Ook boven de 9 gemiddeld kwam de vijfjarige Holsteiner Denver (Dinken x Lennon) van Dirk Ahlmann. Voor deze hengst was er gemiddeld een 9,1 met 9 voor de galop, een 9,7 voor het vermogen en een 9,5 voor de totaalindruk. Een derde vijfjarige zat boven de 8,5: Lanzardo (Luniko x Stakkato) met een 8,52. Met de hakken over de sloot (7,52) slaagde Colman de Revel (v. Colman).
Cantosano:

Vierjarigen

Bij de vierjarigen waren de hoogste punten voor Cavani (Cornet Obolensky x Diarado) van René Tebbel. Deze premiehengst van de Oldenburger keuring 2017 kreeg een 8,5 voor de galop, een 9,5 voor het vermogen en de manieren, een 7,9 voor de rittigkeit en een 9 voor de totaalindruk. Drie andere hengsten scoorden boven de 8,5 gemiddeld: een tweede Cornet-zoon, Can Tici met een 8,57, Cascador Air (v. Cascadello) met een 8,53 en de Holsteiner kampioen Sandro Junior (v. Sandro Boy) met een 8,51.

Uitslag
Catalogus

Cavani:

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Sporttest Verden: Opnieuw alle hengsten geslaagd, toppers van Cornet en Casall

  • Karel de Lange

    Opvallend is dat Cantosano (Casall x Cassini I) juist niet de in Nederland meer gepromote horizontale hals en horizontale romprichting heeft. Deze hengst heeft juist een goed gewelfde opwaarts lopende halsrichting met een dalende achterhand. Als dressuurpaard zou deze hengst ook hoge ogen gooien. En van zijn pedigree met 7 x Ramzesx , 21 x Amurath ox, 1 x Kohinoor ox en 1 Cemin I ox had men hier ook al geen hoge verwachtingen van. Horses zou er goed aan om eens wat meer en uitgebreider pedigreestudies te gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.