IJsbrand Chardon deelt eerste tik uit op NK vierspannen

IJsbrand Chardon
IJsbrand Chardon. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de nieuwe terreinen van Hippische Evenementen Zone De Peelbergen in Kronenberg, gemeente Horst aan de Maas, is de internationale driesterren-menwedstrijd begonnen. Voor de vierspannen wordt dit weekend tevens gestreden om het Nederlands kampioenschap. Na de dressuur gaat daarin IJsbrand Chardon aan de leiding. De rubriek werd op naam geschreven door zijn rivaal Boyd Exell. 

Exell werd door alle vijf de juryleden aan kop geplaatst en kwam uit op een topscore van 35.57 strafpunten. Chardon, die om zijn 28-ste nationale titel strijd, kreeg te maken met wat meer verdeeldheid binnen het jurycorps. Met 44.07 strafpunten bezette hij alsnog de tweede plek, werd daarmee beste Nederlander en gaat daardoor aan de leiding in het klassement van het NK.

Chardon werd op de hielen gezeten door teamgenoot van het afgelopen WK, Koos de Ronde. De menner scoorde slecht 0.3 strafpunten meer als Chardon waardoor de strijd nog volledig open ligt. Mareike Harm staat in het klassement nu voorlopig op de derde plek.

Theo Timmerman, al jarenlang van vaste waarde voor het Nederlandse team, reed zich vandaag naar de vijfde plek en staat daarmee in de strijd om de Nederlandse titel op de vierde plek.

Geen vuist maken

In de internationale wedstrijd voor tweespannen paarden konden de Nederlandse menners nog geen vuist maken. Martin Hölle gaat na de dressuur aan de leiding, terwijl Harrie Verstappen met de vierde plek het beste Nederlandse resultaat neerzette.

Bij de enkelspannen paarden ging de winst in de dressuur naar de Duitse Marlen Fallak. Bij de Para-menners was het Francisca den Elzen die het beste resultaat neerzette en aan de leiding gaat in het klassement.

Morgen staat de marathon op het programma. Zondag vindt de ontknoping plaats bij de afsluitende vaardigheid.

Klik hier voor de uitslagen van de dressuur. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

You might also like