Ga naar hoofdinhoud

Mogelijke overname Duindigt door Arabische partij

Renbaan Duindigt in Wassenaar is in gesprek over de overname van de renbaan door een Arabische partij, waarvoor woensdag een plan gepresenteerd wordt. "De verkoop zou dan binnen een jaar rond moeten zijn", zegt Daan Kooman, bestuurder bij Duindigt.

“Dit is een zeer belangrijk en opzienbarend voor Duindigt”, zegt Kooman.  “Er moet straks nieuwbouw komen, de exploitatie en de infrastructuur moeten worden verbeterd en vooral het prijzengeld moet omhoog. ”

De renbaan heeft het al jaren moeilijk en verkeert in zwaar weer. De reddende engel van de renbaan is Wieger de Ruiter. Hij is penningmeester van de IFAHR, the International Federation of Arabian Horse Racing en bestuurslid van The Dutch Arabian Racing Committee (DARC). Hij heeft is de bedenker van het plan en heeft de contacten met de Arabische sjeiks.

De Ruiter krijgt een optie op de verkoop van renbaan. In ruil daarvoor betaalt hij dit seizoen alle kosten, zoals het prijzengeld. Met de optie heeft hij een jaar lang de tijd om een koper te zoeken. “Ik ben al in gesprek met drie geïnteresseerden. De kans dat ik het verkoop is zo’n 75 procent.”

In de voorwaarden is opgenomen dat de toekomstige koper 15 jaar zorg moet dragen voor de paardensport op de renbaan. Daarna is hij vrij met de grond te doen wat hij wil. “Ik ben alleen in gesprek met mensen die van paardensport houden, dus ik maak met niet druk over de toekomst van de renbaan.”

Bron: Horses/ Omroep West

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook