Ga naar hoofdinhoud

21-jarige Guido Klatte rijdt Ehning en Beerbaum er af

Guido Klatte jr en Qinghai (v. Quidam de Revel) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Wij hebben Sanne Thijssen (18 jaar), maar Duitsland heeft Guido Klatte jr. De 21-jarige ruiter – en daarmee jongste deelnemer aan de Wereldbekerfinale springen 2017 – stuurde zijn Qinghai (v. Quidam de Revel) naar de 6e plaats in Omaha en daarmee was hij de best presterende Duitse springruiter. 

Marcus Ehning werd 12e, Markus Brinkmann 22ste, Christian Heineking 23ste en Ludger Beerbaum ging niet eens meer van start in het laatste deel van de finale. “Een teleurstellend resultaat”, zegt bondscoach Otto Becker, die wel heel tevreden is over Guido Klatte jr. “Guido heeft het hier geweldig gedaan. Je merkt aan hem dat hij al ervaring heeft kampioenschappen, hij ging goed met de druk om.”

Van Bundeskampioen naar Wereldbekerpaard

Guido Klatte, vorig jaar nog Europees kampioen bij de young riders, beleefde in Omaha zijn doorbraak naar de wereldtop. De weg naar de top legde hij samen af met de nu tienjarige Qinghai. Hij rijdt de ruin al vanaf jonge leeftijd en was met de Quidam de Revel-zoon Bundeskampioen bij de zesjarige springpaarden in 2013.

Qinghai als zesjarige:

Niet te koop

De vos is van Klattes ouders, die in Lastrup een paardentransportbedrijf en een hengstenstation hebben. Zij konden Qinghai al vele malen verkopen. “Maar mijn vader heeft gezegd, zo’n paard krijg je misschien maar een keer in je leven. We verkopen hem niet. Daar ben ik ze erg dankbaar voor.”

Waarschijnlijk is bondscoach Otto Becker ze daar ook dankbaar voor. Hij heeft de 21-jarige Klatte waarschijnlijk op zijn lijstje voor het EK staan.
Vorig jaar op het jeugd-EK:

In Omaha:

Bron: Sueddeutsche.de/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook