Ga naar hoofdinhoud

België kiest springteam WEG Tryon

Pieter Devos met Espoir Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na Nederland, Zweden en Zwitserland heeft nu ook België haar team voor de WEG in Tryon bekend gemaakt. De bondscoach van de Belgische equipe koos voor het winnende team van Rotterdam als zijn troeven voor Tryon.

Het team bestaat uit Niels Bruynseels, Pieter Devos, Nicola Phillipaerts, Jos Verlooy en als reserve reist mee Gregory Wathelet.

Sterk team

Bruynseels is geselecteerd met Cas de Liberte (v.Cracky Z). Deze combinatie was deel van het winnende team in de landenwedstrijden van zowel Rotterdam als het Poolse Sopot. Pieter Devos neemt de Surcouf de Revel nakomeling Espoir mee. Deze succesvolle combinatie werd vijfde op het EK in Gothenburg vorig jaar, en begin dit jaar won Devos nog de Grote Prijs van Bordeaux met de ruin. De derde ruiter is Nicola Phillipearts met H&M Chilli Willi (v.Casall). Phillipaerts won naast de Nations Cup in Rotterdam ook de Grote Prijs van Chantilly met de Casall nakomeling.

De Benjamin en de vijfde man

De Benjamin van het team is met zijn 23 jaar, Jos Verlooy. Verlooy rijdt op de WEG zijn Emerald nakomeling Igor. De jonge Belg toonde zijn koelheid door België dit jaar de overwinning in de landenwedstrijd van Rotterdam te bezorgen. Als reserve reist Gregory Wathelet mee met MJT Nevados S (v.Calvados Z). De combinatie werd in juni nog tweede in de 1,60m Grote Prijs van het Portugese Cascais, en toonde in Hickstead vorm door nul en vier in de landenwedstrijd te rijden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/VLP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook