Ga naar hoofdinhoud

Brits podium 1,45m MET Oliva, Yves Houtackers pakt top vijf klassering

De top drie in de 1,45m ranking proef in Oliva donderdag werd gedomineerd door de Britten. William Funnell greep de overwinning in het direct op tijd parcours. Yves Houtackers hield zich sterk staande in de Longines Ranking rubriek en eindigde op een mooie vijfde plaats.

Funnell reed met de Cevin Z-nakomeling Billy McCain een foutloze ronde in een tijd van 70,37 seconden en trok met deze tijd nipt de overwinning naar zich toe. Op een tweede plaats eindigden Jamie Wingrove en Bart (v.Lord Z) met een minimaal verschil twee tiende van een seconde.

Top vijf

De derde plaats was voor Joseph Davison en Coral Reef Wise Guy (v.Indoctro). De ruin, gefokt door ter Huurne uit Haaksbergen en eerder gereden door Roosje Brouwer, klokte met Davison een tijd van 70,66 en maakte daarmee het Britse podium compleet. Yves Houtackers zette een mooi resultaat neer door een vijfde plaats te pakken. Houtackers reed foutloos met Vinci de Beaufour (v.Diamant de Semilly) en finishte in 72,27 seconden, wat de combinatie een top vijfklassering opleverde.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook