Ga naar hoofdinhoud

Dunon op kop in Moorsele Fijen, Bles en Emmen in top twaalf

Amber Fijen, hier met California Girl ZFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zojuist greep Gilles Dunon de overwinning in de CSI3* 1,40m finale in Moorsele. Na een spannende barrage was het de Belg die de winst in eigen land hield. Amber Fijen, Bart Bles en Kim Emmen eindigden alle drie in de top twaalf, waarvan Bles twee maal.

Dunon reed met Fou de Toi vd Keihoeve (v.Toulon) een supersnelle barrage in een tijd van 27,54. De Belg bleek een maatje te groot zelfs voor zijn landgenoot, de snelheidsduivel, Koen Vereecke. Vereecke klokte met Copiapo Z (v.Calvaro Z) een tijd van 28,26 seconden en moest daarmee genoegen nemen met een tweede plaats. De Britse Louise Whitaker eindigde met Special Warrior (v.Warrior) op een derde plaats.

Nederlandse top tien klasseringen

Twee Nederlanders trotseerden het basisparcours en bereikten de barrage. Amber Fijen reed met Jamaica van ’t Heike (Epleaser) een strakke barrage in een tijd van 30,61, maar moest helaas een fout noteren. Fijen eindigde op plaats vijf net voor Bart Bles. Bles reed met Grenoble DN (v.Gaillard de la Pomme) een tijd van 32,08 en nam net als Fijen een balk mee uit de lepels onderweg en werd zesde. Kim Emmen had een fout in het basisparcours met Audi’s Wizard (v.Lupicor), maar doordat de combinatie de snelste vier-fouter was, werd Emmen nog negende. Bart Bles werd met Pandora (v.Perigueux) elfde door ook een fout in het basisparcours.

Bekijk hier de uitslag.

Bron:Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.