Ga naar hoofdinhoud

Eerste omloop finalewedstrijd schudt klassement door elkaar

Steve Guerdat met Alamo Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Steve Guerdat heeft de leiding in het klassement van de Wereldbekerfinale weer teruggepakt. De winnaar van het eerste onderdeel, afgelopen donderdag, maakte vanmiddag dat ene foutje in de tweede finalewedstrijd weer goed. De Zwitserse nummer 1 van de wereld was één van vijf foutloze combinaties in de eerste omloop van de afsluitende finalewedstrijd.

Zoals gebruikelijk ging het klassement weer danig op de kop. Lokale favoriet Peder Fredricson werd slachtoffer van de bogey fence nummer 10, een rijkelijk met bloemen aangeklede hoge steilsprong over water. Ook titelverdedigster Beezie Madden met Breitling LS en de Belgische favoriet Niels Bruynseels met zijn krachtpatser Delux van T&L vonden hier hun Waterloo.

Aan de leiding

Steve Guerdat staat nu met 2 strafpunten weer aan de leiding met de door Daan Nanning gefokte Alamo (v. Ukato), gevolgd door diens landgenoot Martin Fuchs met Clooney (v. Cornet Obolensky) op 3 strafpunten. Peder Fredricson volgt met 5 strafpunten op de derde plaats. Max Kühner/Chardonnay en Daniel Deusser/Tobago Z profiteren van hun nulritten en schuiven met 6 strafpunten door naar de voorlopige vierde plaats.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook