Eiken Sato grijpt hoofdprijs - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Eiken Sato grijpt hoofdprijs

Negen maanden geleden liep Espyrante nog lokale 1,25 m-parcoursjes, maar zaterdagavond won Eiken Sato met de negenjarige BWP-merrie de driesterren Grote Prijs in Wellington. "Ze is ontzettend voorzichtig en heeft een heel groot hart. Ze probeert het altijd", vertelt Sato over Espyrante.

Negen jaar is Eiken Sato nu in België. De laatste twee jaar werkt de 27-jarige Japanner voor de Stephex Stables. “Toen mijn baas vorig jaar Espyrante vond, was ik er eerlijk gezegd niet zo weg van. Ze was sterk, had zo’n stuitergalopje en gaf me helemaal niet het gevoel dat ze voldoende vermogen had”, vertelt Sato. “In het begin nam ik haar dan ook alleen maar mee naar een paar 1,30 m-wedstrijden, maximaal 1,35 m. Toch startte ik haar een keer op de tweesterrenwedstrijd in Bonheiden waar de Grote Prijs op 1,45 m staat. Daarin werden we tweede. Dus toen voelde het wel aardig oké natuurlijk.”

Zaterdagavond toonde de merrie in elk geval genoeg macht en winnaarsmentaliteit om Ben Maher met Urico naar plek twee en Shane Sweetnam met Eregast van ‘t Kiezelhof naar plaats drie te verwijzen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook